SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erken Seçimden Korkmuyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:04:52
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da düzenlenen ‘Barış Mitingi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Savaş nasıl olur, savaşa nasıl gerçekleştirilir onu AKP’yi izleyerek anlayabilirsiniz. Ama barış nasıl yapılır bunu da görmek isteyen bu meydanlara baksınlar” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Barış Bloğu tarafından Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenen ‘Barış Mitingi’ne katıldı. Mitinge aralarında HDP’li ve CHP’li bazı milletvekillerinin de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mitingde sahneye davet edilen Selahattin Demirtaş, “Savaş nasıl olur, savaşa nasıl gerçekleştirilir onu AKP’yi izleyerek anlayabilirsiniz. Ama barış nasıl yapılır bunu da görmek isteyen bu meydanlara baksınlar. Kürt'ü, Türk'ü, Alevi’si hepsi el ele verip sizlere savaş yaptırmazlar. Halkların bu birlikteliği karşısında size sadece susmak düşer. Ülkemizi bir kez daha ateşe, yangın yerine çevirmek isteyenlere karşı yan yana durmamız lazım. Geçmişteki kayıplarımız bizlere çok şey öğretti. O yüzden biz aynı filmi aynı senaryoyu tekrar izlemeyeceğiz dediğimiz için burada bir araya geldik. Sizler istemediğiniz sürece bizlere kimse savaşı dayatamaz” dedi.

“TOPLUM, PKK YANİ HERKES BARIŞ İSTİYOR”

PKK’nın barış istediğini yineleyen Demirtaş, “Bu ses Türkiye’nin her yerinde devam ederse bunlar savaşı bir gün bile sürdüremezler. İzliyoruz bizler evlatlarımızı feda etmeye razıyız diyorlar. Bizler de buradan sesleniyoruz, bizlerin sizin iktidarınıza feda edecek evlatlarımız yok. Bizler siz saraylarda oturasınız diye evlatlarımızı feda etmeyiz. Şu anki ülkedeki en büyük çılgınlık AKP tarafından yapılan savaş çılgınlığıdır. Toplum, PKK ve herkes barış istiyor. İktidar ise biz illaki savaşacağız diyorlar” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİMDEN KORKMUYORUZ”

Erken seçimden korkmadıklarını ifade eden Demirtaş, “Erken seçimden korkmuyoruz. Halka, sandığa gitmekten korkan namert olsun. Barış Bloğu AKP’ye ders verecek en büyük çalışmadır. AKP’den kurtulup artık özgürlüğe giden yolu açmamız lazım. Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz. Yüzde 41’i bir daha bulamayacaklar. Evlatlarımızın üzerinden oy hareketi yapanlar, bir daha operasyon yapalım oy artsın diyenler bir dahaki seçimlerde yüzde 41'i bulamazlar. Demokratik bir alternatif yaratmamız lazım. Yoksa bunlardan kurtulmamız mümkün değil” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD’E MESAFE KOYUN”

Karşılıklı olarak ateşkesin ilan edilmesini isteyen Selahattin Demirtaş, “Karşılıklı ateşkesi şu saatte istiyoruz. Sayın Davutoğlu, bize oradan sürekli talimat vermekten vazgeç. Bu savaşı başlatıp ateşkesi bozan sizsiniz. Sana düşen IŞİD terörü ile arana mesafe koy sana düşen budur. Çünkü, HDP elindeki demokrasi gücüyle, elindeki sivil mücadeleyle seni iktidardan düşürdü. Bizler silahla hiç eylem yapmadık. Terörle arasına mesafe koyması gereken sizlersiniz bizler değiliz. IŞİD’e sağladığınız destek ve lojistiklerden hepsi suçtur. Bunların hepsini siz yaptınız. Silahlardan medet umanlar sizlersiniz” şeklinde konuştu.

“SANDIKTA TAM İSABET YAPACAĞIZ”

HDP Lideri Demirtaş, “Zergele’de 8 sivili katlettiniz. Sayın Davutoğlu bunun emrini kim verdi? AKP yanında bulunan gazeteciler de Zergele’de tam isabet diye başlık atıyor. Demek ki sivil halkı katledip HDP’nin sivil irade üzerindeki gücü yok etmeye çalışıyorsunuz. Erken seçimde sandıklar kurulacak bizler de sizleri tam isabet yaparak sizi yeneceğiz. Sizler seçim sandıklarında göreceksiniz. Bizler HDP sizin verdiğiniz güç ve destekle yüzde 13'lük oy ve onun birkaç katı dualarınızla parlamentoya gittik. Bizler barışçıl ve demokratik yollarda ısrarcıyız. Barışı, silahları elimize alalım hiç demedik. Bizler üç yıl boyunca yapılan bütün çalışmalarının destekçisi olduk. Bizler sizlere karşı duyduğumuz sorumluluğumuzu yaptık. Bir kez daha çözüm süreci başlarsa üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız