SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erken Tanı Önemli..'

A- A+ PAYLAŞ

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, kanserden korunmak ve savaşmak için bilinçli olunması gerektiğini söyledi.

Gürbüz, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir.

Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Gün geçtikçe, kanserden kurtulanların oranı
daha da artacaktır.

Bir hastalıktan korunmak için o hastalığın nedenlerinin bilinmesi önemlidir.

Bugün kanserin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Kansere karşı alınacak önlemlerde, yapılacak savaşta temel ilke;
kanser etkenlerinden kaçınmak ve hastalığın erken tanımıdır.

Kanser konusunda sık sık uluslararası konferanslar, seminerler, kong¬reler düzenlenir. Bu toplantılarda kanserin nedenleri, kanserden korunma yöntemleri, hastalığın erken tanımı ve iyileştirme yolları tartışılır. Yeni bulgular, yeni ilaçlar tanıtılır. Ülkemizde de son yıllarda bu tür çalışmalara ağırlık verilmiştir.
Doktorlarımızın kanser konusundaki araştırmaları, ulusla¬rarası toplantılarda ilgiyle izlenmektedir.( İlimizde son olarak 13 Mart 2008 günü Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ve Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Onkolojisi Doktorumuz Ünsal ÖZGEN tarafından bir konferans düzenlenmiştir)

Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor. Gün geçtikçe kanserden kurtulanların oranı daha da artacaktır.

Bizler LÖSEÇ olarak ta; Lösemi ( Kan Kanseri) ile ilgili olarak gerek hastalara gerek hasta yakınlarına kendi olanaklarımız doğrultusun yardım ederek ve bu kanser türünü halka tanıtarak tedbir ve mücadele konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

LÖSEÇ olarak Kanser Haftası dolayısıyla Nisan Ayı içerisinde birtakım faaliyetler düzenleyeceğiz bunlardan ilki 9 Nisan 2008 Çarşamba günü Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Onkolojisi Doktorumuz Ünsal ÖZGEN tarafından Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesinde saat 15.30’da verilecek olan konferansımız olup bir diğeri de 21 – 23 Nisan tarihleri arasında gönüllü üyelerimizle birlikte lösemi hakkında bilgilendirici broşür dağıtımı ile
kan ve trombosit vericisi toplama çalışması.

Bu hafta öğrendiklerimizi yaşamımız süresince unutmayalım. Bu konuda çevremizdeki insanları uyaralım. Kanserle ilgili en küçük kuşkuya düşüldüğünde hemen doktora başvurmak gerektiğini anlatalım. Unutmayalım; kanserin erken belirlenmesi, iyileşmesini çok kolaylaştırır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız