SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erken Terhis Yolda...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:47
Erken Terhis Yolda...
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı’nın açıkladığı uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesinde artık sona yaklaşıldı. Eğer askerlik bayram önce kısalırsa yaklaşık 40 bin asker anında terhis olacak.

Bakanlar Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek iki maddelik Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) taslağını beklemeye başladı. Taslağın, Kurban Bayramı’ndan önceye yetiştirilmek istendiğinin ilk sinyali, dün Ankara dışında bulunan bakanların özel kalemlerinden, bakana taslağın en kısa sürede ulaşabileceği faks numarasının istenmesiyle geldi.

Bakanlara elden imzalatılacak kararname taslağı, “Zorunlu askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi ile kısa dönem askerliğin 6 ay ve yedek subaylığın da 12 ay olarak devam edeceğini” içerecek. Hükümet kararnameyi Kurban Bayramı’ndan önce çıkararak, “Askerlikte bir yıl ve fazlasını dolduranların bayrama yakınlarıyla birlikte girmesini ve yeni düzenlemenin Kasım celbinde askere çağırılacak olanlar için de geçerli olmasını” planlıyor.

Askerlik Kurban Bayramı’ndan önce kısalırsa yaklaşık 40 bin kişi anında terhis olacak. Yeni uygulamayla birlikte yıl sonuna kadar 250 binden fazla kişinin kademeli olarak 12 aylık askerlikten faydalanıp, tezkere almaları hesaplanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız