SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkenek'teki Elektrik Sorununa Geçici Çözüm

0
Güncellendi - 2020-09-16 04:20:08
Erkenek'teki Elektrik Sorununa Geçici Çözüm
A- A+ PAYLAŞ

ÇALIK ÇÖZDÜ, AĞBABA TEŞEKKÜR ETTİ.. Erkenek'te borç nedeniyle elektriklerin kesilmesi yüzünden üreticilerin sulama yapamadığı yolundaki şikayetlerin ardından bölgeye giden AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın girişimleri sonucu, sorun ödeme süresinin uzatılmasıyla geçici olarak çözüldü. Bu arada, sorunu daha önce gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çözüm için duyarlı davranan herkese teşekkür etti.

ÇALIK'IN GİRİŞİMLERİ SONUCU..

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Milletvekili Çalık, Erkenek halkına teşekkür ederek, Erkeneklilerin her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP’ye destek verdiğini söyledi. Çalık, “18 yılda AKP hükümetlerinin ve yerel yönetimlerinin neler yaptığını halkımız çok iyi görüyor. Ana muhalefetin tüm olumsuz propagandasına ve gerçekleri çarpıtmasına prim vermiyor. Son olarak Erkenek Mahallemizde Sulama Birliğinin AKSA Elektrik’e olan elektrik borcunu ödememesinden oluşan sorunu gerekli süre uzlaşmasıyla çözüme kavuşturduk. Üreticilerimiz hasat sonrası ödeme yapacaklar. AKSA Elektrik Doğanşehir’e bu yıl için 6,5 milyon lira yatırım yapıyor. Kamu ve özel sektör yatırımları noktasında Erkenek Mahallemiz alması gereken her türlü hizmeti ve yatırımı alıyor ve almaya devam edecek” diye konuştu.

Çalık, Erkenek Mahallesinde 9 bin 130 dekar araziyi suyla buluşturacak göletin yapımı için 58,5 milyon lira harcandığını belirterek, Erkenek Mahallesine yapılacak yaklaşık maliyeti 3 milyon lira olan sentetik futbol sahasınında 30 Eylül’de ihalesinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, AKP döneminde sağlıktan eğitime, ulaşımdan kültüre kadar her alanda Malatya’ya hizmet gerçekleştirildiğini belirterek, ana muhalefetin ise sadece laf ürettiğini söyledi.

Milletvekili Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca’nın ziyaretlerinde Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AKP Doğanşehir ilçe başkanı Murat Kavuncuoğlu, AKSA Elektrik Fırat EDAŞ Müdürü Müjdat Çelik ile partililer eşlik etti.

AĞBABA'DAN TEŞEKKÜR..

Erkenek'teki elektrik kesintisinden kaynaklanan sulama sorununu daha önce dile getiren ve sorun giderilmediği takdirde 100 milyon TL'nin üzerinde ürün kaybı olacağını belirten Ağbaba, sorunun geçici de olsa çözümlenmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Doğanşehir Erkenek'te üreticilerin elektrik kesintisi nedeniyle ürünlerini sulayamadığını,bir kaç gün içinde elektrik verilmezse 100 milyon liranın üzerinde kayıp yaşanacağını söylemiştik. Elektrik dağıtım şirketi yetkililerine 'Alnında ter, elinde nasır üreticiyi mağdur etmeyin' dedik. Dağıtım şirketi sesimize kulak verip Erkenekli üreticilere gerekli süreyi verdi.Üreticiler hasat sonrası ödeme yapacaklar. Duyarlı davranan herkese Malatya adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Hani sosyal mesafe.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Virüsün tek olmadığı yer siyasetçilerin gezdikleri yerler herhalde kurallar kimin için geçerli
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    nerede sosyal mesafe gücünüz düğün salonlarına mı yetiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Oznur hanim şehit fevziye ugrasaniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Vali bey sosyal mesafe yok dikkatinizi çekeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayin veli agbaba sehitfevzi mahallesinin sesini duymak istemedin.
    0
    0
    Yanıtla