SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkoç'tan İstihdam İçin Öneriler

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:53:18
Erkoç'tan İstihdam İçin Öneriler
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ihracat yapan firmalara indirimli Kurumlar Vergisi oranının uygulanmasını, ayrıca 6486 sayılı kanunla getirilen sigorta primi teşvikinin de kalıcı olmasını istedi.

Erkoç, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı ile TSO tarafından yeni hizmet binasında düzenlenen vergi rekortmenleri plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizde faaliyette bulunan firmaların yüzde 95'i KOBİ statüsünde olup, istihdamın önemli bir bölümü bu firmalar tarafından karşılanmaktadır. Yeni Teşvik sistemimizde indirimli kurumlar vergisi uygulaması yer almaktadır. Biz bu indirimli Kurumlar Vergisi uygulamasının yatırım teşvik belgesine bağlı olmaksızın, kalkınmada öncelikli yörelerde yer alan illerde, eski yeni ayırımı yapılmaksızın tüm şirketlerimize, gerçekleştirecekleri ihracat tutarına bağlı olarak uygulanması istiyoruz. İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması, üretim ve istihdam artışının yanı sıra dış ticaret açığının da azalmasına katkı sağlayacaktır."dedi.

Erkoç, ayrıca 2012 yılında süresi sona eren 5084 sayılı yasa yerine, 2013 yılı Ocak ayından itibaren uygulanmakta olan 6486 sayılı kanunla getirilen yüzde 11 oranındakisosyal sigortalar primi işveren desteğinin de belirli bir süre değil, kalkınmakta öncelikli yörelerde kalıcı sürekli olarak uygulanması gerektiğini söyledi. 

Erkoç, ihracat yapan firmalara İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması ve 6486 sayılı kanunla sağlanan sigorta primi teşvikinin sürekli hale getirilmesinin, üretim ve istihdam artışı ile işsizlik sorununa önemli ölçüde çözüm olacağını ve ekonomik olarak sıkıntısı yaşanan dış ticaret açığının düşürüleceğini, ayrıca kalkınmakta öncelikli yörelerde ekonomik olarak belirli bir gelişme olacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız