SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ermeni Cemaatini Kutladı

A- A+ PAYLAŞ

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Ermeni Cemaati Temsilcisi Minas Durmazgüler evinde ziyaret etti.

Vali Ali Kolat Sivas Ermeni Cemaati Temsilcisi Minas Durmazgüler'i evinde ziyaret ederek cemaatin yeni yıl bayramını tebrik etti. Ziyarete Vali kolat'ın yanı sıra eşi İlksen Kolat, Vali Yardımcısı Kemal Şahin ile Sivas Ermeni Cemaati üyeleri katıldı. Vali Ali Kolat Sivas'taki Ermeni vatandaşların bir "Kültürler Mozaiği" konumunda kente ayrı bir renk kattığını söyledi.

Ülkemizde çeşitli inançtan ve ırktan insanlar olduğunu belirten Vali Kolat, "Ermeni vatandaşlarımız da bu ülkenin birer ferdidir. Farklılıklar zenginliğimiz, güzelliğimizdir. Yüzyıllar boyunca birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak oluşturduğumuz kültürel yapı hepimizin ortak eseridir. Ermeni vatandaşlarımız da gelenek ve göreneklerimizin yanı sıra zanaat, sivil mimari ve yemek kültürümüzün oluşmasına önemli katkılar sağlamışlardır. Her milletin, her inancın rahatlıkla güzellikleri yaşayıp, ortaya koyduğu birliktelik ülkemizde de huzur ve güven içerisinde kendini göstermektedir. İlimizde herkes inancını yaşamakta ve yaşatmaktadır. Hiç kimse, kimsenin inancını sorgulamak gibi hak ve yetkiye sahip değildir" dedi.

Vali Kolat, dinler arası kardeşliğe de dikkat çekerek "Bugün sizlerle bayram mutluluğunuzu paylaşmak istedik. Malatya'da, Sivas'ta ve daha birçok şehirde Ermeni vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde yaşamını sürdürüyor. Bu birlikteliğin ve huzur, güven ortamının bozulmamasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız