SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ermeni Mezarlığına Defnedildi

A- A+ PAYLAŞ

Yayınevindeki olayda öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske Ekkhart, "özel izinle" Malatya'da Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eşi Susanne Ekkhart'ın, eşinin Malatya'da defnedilmesini istediği yolundaki açıklamalarının ardından, cenazenin Almanya'da mı, Türkiye'nin bir başka ilinde mi yoksa Malatya'da mı toprağa verileceği yolundaki karar bugün netleşti. Alman Büyükelçiliği yetkililerinin Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret ederek Malatya'da defin isteğini de ilettiği belirtildi. Yabancı uyruklu olması nedeniyle Ankara'dan alınan "özel izinle", Tilmann Geske Ekkhart'ın cenazesinin Malatya'da toprağa verileceği bilgisi öğleden sonra netleşti.

Protestan cemaatine mensup bir grubun, cenazeyi Antalya'ya götürme ihtimaline karşın Antalya'dan özel bir ambulans getirdikleri de gözlenirken, bu ambulansla Yeşiltepe'deki Adli Tıp Morgu'ndan alınan cenaze, Malatya'daki tek "gayrimüslüm" mezarlığı olan Kiltepe Mahallesi Sanayi Sitesi bitişiğindeki Ermeni Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze törenine; Ekkhart'ın eşi ve çocukları, aynı olayda öldürülen ve cenazesinin Cumartesi İzmir'de toprağa verileceği bildirilen Necati Aydın'ın eşi Şemsa Aydın, Malatya Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş, Müftü Yardımcısı Hüseyin Uçar, Alman Büyükelçiliği'nden gelen yetkililer, Korelilerin de aralarında bulunduğu bir grup yabancı cemaat mensubu, Malatya'daki bazı derneklerden temsilciler katıldılar.

Yaklaşık 100 kişilik bir grubun katıldığı cenaze töreni sırasında, Ekkhart'ın fotoğrafı katılımcıların yakasına asılırken, cenazeyi basın mensuplarının mezarlık içinden izlemesine "ailenin rıza göstermediği" gerekçesiyle izin verilmedi. Basın mensupları da cenazeyi uzaktan izlediler.

Defin işlemleri 16.00 sıralarında başladı ve 17.30 sıralarında bitti. Defin sırasında eşini kaybeden Susanne Ekkhart'ın da bir metin okuduğu gözlenirken, daha sonra yapılan konuşmaların ardından tören tamamlandı.

Bu arada, defin işlemlerini Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü elemanlarının yaptığı gözlendi. Şehir Mezarlığı'ndan cenaze arabasıyla Ermeni Mezarlığı'na gelen işçilerin mezarı kazıp, cenazeyi gömdükten sonra mezarı kapattıkları, daha sonra da kazma-kürekleriyle birlikte, cenaze arabasına binip mezarlıktan ayrıldıkları görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız