SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ermeni Yalanlarına Karşı "Tek Başına"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:04
Ermeni Yalanlarına Karşı
A- A+ PAYLAŞ
 
Muhammed Alexander Webb, Ermeni iddialarıyla tek başına mücadele etti.
 
Yıllardır Türkiye'nin başını ağrıtan Ermeni meselesine karşı uluslararası arenada Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleri dile getiren ilk kişinin Muhammed Alexander Webb olduğu bildirildi.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk öğrenciler, Ermeni propagandasının tırmandığı bu günlerde, 96 yıl önce hayata gözlerini yuman Amerikalı gazeteci Webb'i unutmadı.
 
Babasının Filipinler'deki başkonsolosluk görevi sırasında İslam'la tanışan ve Müslüman olan Webb, Ermeni yalanlarıyla tek başına mücadele etti.
1900 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na çağrılan ve Sultan İkinci Abdülhamit tarafından İslam'a katkılarından ötürü 2 nişanla ve "bey" unvanıyla ödüllendirilen Webb, ülkesine döndüğünde Ermeni lobisinin yalanlarına karşı Amerikan gazetelerine 5 mektup yazdı.
 
Webb, bu mektuplarında Türk hükümetinin katliam yapmadığını, buna hiçbir zaman izin vermediğini ve Avrupa'nın bu konuyu çok abarttığını uluslararası kamuoyuna duyurdu.
 
Sadece gazetelere haber yazmakla yetinmeyen Webb, İslam âleminin tek bağımsız devleti Osmanlı'ya karşı oluşan önyargıları kırmak için "Ermeni Sorunu ve Sorumlusu" isimli kitap yayımladı.
 
Gerçek adı Alexander Russel Webb olan bu Amerikalı Müslüman, öldüğü 1916 yılına kadar İslam'ın Amerika'daki sesi olmayı sürdürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız