SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ermenilerden 'Festival' Davası

A- A+ PAYLAŞ

Ermenistan, önümüzdeki yıldan itibaren “Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali” düzenleme kararı alan Malatya’ya karşı uluslararası mahkemelerde dava açacak.

Ermeni news.am ajansının haberine göre, 2004’ten beri Erivan’da “Altın Kayısı” adıyla uluslararası film festivali düzenlediklerini öne süren Ermeni festival komitesi, dava için gerekli girişimleri başlattıklarını açıkladı.

Malatya’daki ilk festivalin 26 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.

Ermenistan’daki “Altın Kayısı” Uluslararası Film Festivali Basın Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Erivan “Altın Kayısı” Uluslararası Film Festivali’nin Malatya’daki etkinlikle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtilerek
“Tarafımızdan konuya ilişkin tam ve nihai bilgi alınması sonrasında isim hakkı ihlali konusunda hukuki sürece başlanacak” denildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, “Antalya'da Altın Portakal, Adana'da Altn Koza ve Bursa'da İpek Yolu Film Festivalleri düzenleniyor. İlimizde neden Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali'nin düzenlenmesin” demişti.

ALTIN KAYISI ÖDÜLÜ TÜRK FİLMİ KOSMOS'UN OLDU

Bu yıl 11 Temmuz'da yedincisi düzenlenen Erivan Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali'nin büyük ödülü, Altın portakal ödüllü 'Kosmos' filmine layık görüldü. Reha Erdem’in yazıp yönettiği ve Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş ile Sabahat Doğanyılmaz’ın oynadığı film, geçen yıl Kars’ta çekilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız