SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ermenilerin Sevmediği İsim

A- A+ PAYLAŞ

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ele geçirmesiyle başkan koltuğuna da Ermeni tasarılarına karşı çıkan John Boehner geliyor.

ABD’de düzenlenen ara seçimlerle birlikte Temsilciler Meclisi başkanlığı da Türkiye karşıtı tavrıyla bilinen şu anki başkan Demokrat Nancy Pelosi’den, Azınlık Lideri Cumhuriyetçi John Boehner’e geçecek. Ermeni tasarılarına karşı tutumuyla bilinen Boehner, 2007 yılında tasarının tartışıldığı bir sırada 1915 olaylarının niteliğinin Washington’daki politikacılar değil, tarihçiler tarafından belirlenmesi gerektiğini söylemişti. Boehner, “Türkiye, teröristlerle savaşımızda çok önemli bir müttefik. Türkler, dünyanın çok stratejik bir noktasında. Bizim çok iyi müttefiklerimiz” demişti.

Bu açıdan Boehner’in Temsilciler Meclisi başkanlığının Türkiye açısından avantajlar getirebileceği yorumları yapılıyor. Ancak Cumhuriyetçilerin İran ve İsrail konusunda Demokratlara kıyasla daha çok önem verdikleri ve geleneksel olarak ulusal güvenlik konularında daha hassas oldukları da hatırlatılıyor.

Seçimlerin ardından Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Howard Berman da bu görevinden ayrılacak. Berman’ın yerine, komitede Cumhuriyetçi Parti’nin en kıdemli üyesi Ileana Ros-Lehtinen’in gelmesi öngörülüyor. Lehtinen, bu yılın mart ayında Temsilciler Meclisi’nden geçen Ermeni tasarısının oylamasında tasarıya karşı oy kullanmıştı. Ancak Lehtinen’in de ulusal güvenlik konularında çok hassas isimlerden biri olduğuna dikkat çekiliyor.

Obama, John Boehner’in solaryumlu teniyle dalga geçmek için “Renkli bir insan ama onun rengi doğada yok” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız