SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eroğlu; "Ekonomiye Büyük Katkısı Olacak"

0
Güncellendi - 2016-08-25 04:23:21
Eroğlu;
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da inşa edilen Kapıkaya Sulaması’nda fiziki gerçekleşme yüzde 82’ye ulaştı. Tesisin hizmete alınmasıyla bölgede 40 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği aracılığı ile yapılan açıklamada; " Malatya’ya 23 km uzaklıkta bulunan Kale Ovasını sulayacak olan Malatya Turgut Özal Barajı Kapıkaya Sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Toplam sulama suyu şebekesi uzunluğu 136 bin 871 metre olan tesisin tünel uzunluğu ise 1.192 metre olarak inşa edildi. Tünel içerisinde çelik boru imalatlarına başlanmış olup, yörede 12 bin dekar münbit toprak sulamaya açıldı.Yürütülen çalışmalar neticesinde Kapıkaya Sulaması’nda fiziki gerçekleşme yüzde 82 seviyesine ulaştı. Basınçlı borulu sulama tipinde inşa edilen sulama tesisinde imalatların tamamlanmasıyla bölgede toplam 40 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak." denildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Turgut Özal Barajı Kapıkaya Sulaması ile milli ekonomiye 24 milyon TL katkı sağlamayı ve 100 bin kişiye de istihdam kapısı açmayı hedefliyoruz. En kısa zamanda hizmete alacağımız proje ile hem münbit topraklarımız suya doyacak hem de milli ekonomiye büyük katkı sağlanacak. Tesisimiz şimdiden Malatyamıza hayırlı olsun. Malatya için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • OZAN (7 yıl önce)
    Neye katkısı oluyor. Yaptığınız barajlar yüzünden Malatya'da kayısı olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla