SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bakanla Beylerderesi Parkı Projesi'ni Konuştuk"

0
Güncellendi - 2016-09-28 19:24:38
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi'nde yaptırılmakta olan baraj kapsamında Beylerderesi Vadisi'nde düşünülen şehir parkı için, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığındaki Malatya Heyeti, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ankara'daki temasları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'yle birlikte, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na ziyarette bulundular. Bu ziyarette, temeli geçtiğimiz Mart ayında atılan 'Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı' kapsamında, oluşacak gölü de kapsayan 'Beylerderesi Şehir Parkı Projesi'nin ele alındığı, ön çalışmalar kapsamında hazırlanan görseller eşliğinde değerlendirme yapıldığı bildirildi.

Görüşmeyle ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Malatya Heyeti ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nu ziyaret ettik. Malatya'ya yapılacak olan Beylerderesi Şehir Parkı Projesi'ni konuştuk" bilgisini verdi.

Proje; gölet, park ve ağaçlandırma alanları olmak üzere 3 bölümden oluşuyor ve 1 milyon 327 bin 183 metre kare alanı kapsıyor. Proje kapsamında alanın doğallığı korunarak göletin üzerine, tarihi nitelikte kemer köprü modeliyle bir köprü yapılacak.

Parkı cazibe merkezi haline getirmek amacıyla yapılması planlanan; botanik ve su kayağı parkı, aquapark, vadinin iki yakasını birbirine bağlayacak teleferik, seyir kulesi ve göletin ıslahı sonrası yapılacak suni plaj dikkat çekiyor.

Spor alanları, çocuk oyun alanları, tematik bahçeler, piknik alanları, koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurları da proje kapsamında yer alıyor.

2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanan şehir park, yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Proje ile Malatya’da 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap edecek aktiviteler bir arada sunulacak, kentin marka değeri artırılacak.

Yeşilyurt için hayati önem arz eden Yeşilyurt Çayı’nın ıslahı ve etrafının düzenlenerek Yeşilyurt ve Malatyalıların hizmetine sunulması konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da destek verdi. İlk iş 2 buçuk kilometrelik derenin ıslahı ve ağaçlandırma çalışmaları olacak.

Eroğlu, “Proje tamamlandıktan sonra oturunca çay kahve içebileceğimiz bir dere olsun” dedi.

"YEŞİL VADİ HALİNE GETİRECEĞİZ.."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı'nın, 26 Mart'ta yapılan temel atma töreninde, Beylerderesi Vadisi ile ilgili şunları söylemişti:

"Burada muhteşem bir vadi olacak. Merak etmeyin sadece baraj yapmakla kalmayacağız. İleriye kadar büyün bu vadiyi Malatya’nın en güzel cazibe merkezi haline bir yeşil vadi haline getireceğiz. Beylerderesi barajı üzerindeki dere ıslahlarını yapacağız. Orayı çok güzel bir vadi haline getireceğiz. Bu konuda DSİ altyapı çalışmalarını yapacak, orman teşkilatımız da ağaçlandırma, mesire alanları, oturma mekânları, kamelyaların olması gibi işleri yapacak. Beylerderesi’ni büyükşehir, DSİ ve orman teşkilatımız hep birlikte ele alsın. Muhteşem bir vadi yapalım. Malatya’mızı kurak bir yer değil, yemyeşil, çiçekli bir Malatya yapalım. Malatya’nın bahtı açık. Büyüyor, gelişiyor. Çok da büyüyecek. Burada yıldız bir şehir olacak diye düşünüyorum. Bölgenin yıldız şehri…"

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

veyseleroğlu

beylerderesipark1

beylerderesipark2

beylerderesipark3

beylerderesipark4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Emre (6 yıl önce)
    Yapay plaj sukay parkta yapılırsa mütiş olur tıpkı eskişehirdei gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • ekrem (7 yıl önce)
    Güzel bir proje. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    malatyabelediysi hicbisey beceremz basinda o cakir oldgu surece malatyali hizmeti cok bekler adamlar yol yapmiyo kaldiki bunu yapsinlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    desenize yine ağaç katliamı yaşanacak..oranın ekolojik dengesi bozulacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (7 yıl önce)
    Mimar zeki sarilar aman ha aman bu projeye burnunu sokmasin kernek kanlboyu ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • özkan (7 yıl önce)
    Bu proje ile Malatya nın batıdan açılan muhteşem bir kapısı olacak böyle bir şehir girişine çok ihtiyaç vardı.Batı - Güney ve Doğudan gelen yolcularımızın da kısa zamanlı dinlenme mekanı olacaktır.Projenin alan kapasitesi çok geniş bir alana sahip olması gerekiyor sadece Malatya ya ait olacak ama misafiride bir hayli o kadar fazla olacak ( su sporları) nın yapılmasıda ayrıca bir prestij sağlayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Çok güzel bir proje olmuş.İnşallah bitirmekte nasip olur.Malatya'ya yeni mesire alanı olması bakımından faydalı olacağı kanaatındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (7 yıl önce)
    Şeker fabrikasının arazisi Amerikadaki central park gibi bir alana dönüştürülebilir.Hem şehrin içinde hem de tamamen yemyeşil ağaçların olduğu yapay göllerin olduğu insanların yürüme mesafesinde yürüyüş bisiklet sürme gibi aktiviteleri yaptığı bir alan,olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    torunum görürse iyi. biz sokağımızda yağmur drenaj bitsin yeter diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Maketten güzel..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    KANALBOYU YAPILIRKEN DE BÖYLE GÜZEL GÜZEL FOTOĞRAFLAR BOLCA YEŞİL ALAN GÖSTERİLDİ SONUÇ BETON YIĞINI.... UMARIM DERS ALINIR DA BU PROJEDE YEŞİL BİR ALAN YAPILIR , BECEREBİLİRLERSE TABİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Iyı güzel hoş ta su bastan dusunemedıgınız tren yolu köprüsünü de yaparmışsınız? Sayenızde beledıye raylı sıstem yapamıyor Oray'a! Hızlı tren ve raylı sıstem ıcın köprü şart once köprüyü bıtırın!!! Su dolduktan sonra bırbırımızın gözüne bakmayalım sonra:) anladın sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Çoşkun (7 yıl önce)
    Bu Proje hayata geçirilirse çok güzel olacağını inanıyoruz Malatya için. İnşallah tez zamanda yapılır...
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (7 yıl önce)
    Sayın Doğa severler ve çevre örgütleri dikkat!!! ACİLEN Beylerderesi proje kapsamındaki alanın mevcut halinin kayıt altına alınması ve arşivlenmesi gerekir. Yapılacak gölet ve diğer çalışmalar, erbabınca malum olduğu gibi mevcut flora ve ve faunayı bozacak veya tamamen yok edecektir. Kimilerine göre yapılacak peyzaj çalışması görsel olarak daha iyi olabilir ancak doğal ortam bozulacak ve doğal ortamın en önemli unsuru ağaç kalmayacak ve belki çevresine yeşil binalar dikilecektir. Bu yargıya nereden mi varıyoruz diyen dostlar, Beydağı eteklerine yapılan TOKİ konutlarına baksınlar. Herkes dağlarına ağaç dikerken biz ne yaptık çok çirkin beton binalar diktik, bununla birlikte yeni dikilen bir kısım ağaçların ve dağın görselliğini maalesef yok ettik.... Kısacası Büyükşehir, bu konudaki icraatları (tecde,bostanbaşı hatta gündüzbey,kanalboyu,kernek… gibi) ile güven veremiyor,ancak işin içine orman bakanlığı girerse durum değişebilir diye umuyor ve diliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla