SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eroin Ödemeli Cinayet!

A- A+ PAYLAŞ

Kasım Ayı'nda Turgut Özal Mahallesi'nde otomobilinin içerisinde öldürülmüş olarak bulunan ve eroin ticareti bağlantılı cinayete kurban gittiği saptanan İhsan Y. adlı şahsın cinayetine azmettirenlerden sonra katil zanlıları- tetikçiler de "KAYIP NAMLU" operasyonuyla yakalandılar..

OLAY..
22 Kasım sabaha karşı Turgut Özal Mahallesi Aksa Sitesi önünde İhsan Y. adlı şahıs 44 AN 262 plakalı aracının içerisinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Yapılan soruşturma sonucu, ölen şahsın bir eroin şebekesi bağlantısı saptanmış, çıkar çatışması sonucu öldürüldüğü belirlenmiş olayla ilgili olarak şahsın uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen şahıslardan Vahap K. ile Yılmaz G. yakalanmışlardı. Bu operasyon doğrultusunda, şebekeye ait 85 paket içerisinde 88 kilo 500 gram eroin ile 3 tabanca da ele geçirilmiş, azmettiriciler tutuklanmışlardı.

Polis azmettiricilerden sonra tetikçileri de yakalamak için başlattığı "KAYIP NAMLU" operasyonunu Malatya ve İstanbul'da sürdürüp; Mehmet Y., Bayram İ., Halis Y.,Veysel Karani K., İbrahim Ç. ve Ahmet D. adlı şahısları da yakaladı.

POLİS AÇIKLAMASI..
Operasyonla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nce şu açıklama yapıldı:

"22/11/2007 tarihinde ilimiz T.Özal Mahallesi Aksa sitesi önünde 44 plakalı Araç içerisinde Maktul İ.Y.’nin Ateşli silahla vurularak öldürülmesi, akabinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekiplerince sürdürülen çalışmalar neticesinde;

Maktul İ.Y.’nin Y.G. isimli şahısla ortak eroin ticareti yaptığı ve cinayetinde uyuşturucu ticaretinden kaynaklanan çıkar çatışması sebebi ile gerçekleştiği öğrenilmiş, bu cinayeti organize ettiği belirlenen şüpheliler;
1-Y.G. 22/11/2007 tarihinde Malatya ilinde,
2-V.K. ise 14/12/2007 tarihinde Antalya ilinde, yakalanarak ilimize getirilmiş, her iki şüphelide İ.Y. cinayeti ile ilgili çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlar. Bu şüphelilerin yer göstermesi neticesi 24/11/2007 tarihinde (85) paket eroin maddesi ile (3) adet tabanca ele geçirilmiş, fakat ele geçirilen silahların cinayet olayı ile ilgisinin olmadığı öğrenilmiştir.

Her ne kadar İ.Y. cinayetinin Eroinden kaynaklı ve Y.G. ile V.K.’nın organizesi ve azmettirmesi neticesi gerçekleştirildiği öğrenilmişse de cinayet olayında bizzat silahları kullanan şahısların yakalanması ve cinayet silahlarının ele geçirilmesi mümkün olamamış bu hali ile cinayet olayının tam olarak çözülemediği görülmüştür.

İ.Y. cinayetinin tüm detayları ile aydınlatılabilmesi amacı ile başlatılan ve KAYIP NAMLU ismi verilen operasyonda cinayetin olduğu tarihten operasyonun yakalamaya dönüştürüldüğü, 14/01/2008 tarihine kadar sürdürülen azimli, titiz ve gizli, teknik ve diğer detay çalışmaları ile bu cinayetin Y.G. ve V.K. tarafından 50.000 Euroya yaptırıldığı, öğrenilmiş, olayda bizzat silah kullandığı ve cinayete adı karışan diğer şahısların İstanbul ilinde bulundukları öğrenilerek, 11/01/2008 günü tefrik edilen ekip İstanbul iline gönderilmiş, yakalamaya dönüştürülmesi planlanan KAYIP NAMLU operasyonuna başlanılması üzerine;

1-M.Y. ve B.İ. olay yerine geldikleri 34 plakalı araçla,
2-H.Y.14/01/2008 günü İstanbul ilinde,
Yine cinayet olayını organize eden, şahıslardan;
3- V.K.K. ve İ.Ç. aynı gün İstanbul iline gönderilen ekibimizce yakalanarak, ilimize
Celpleri sağlanmıştır.
Yine İ.Y. cinayetine adı karışan;
4- A.D. eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla ilimiz Şahnahan beldesinde yakalanıp, gözaltına alınmış, yakalanan şahıslar ile birlikte cinayet olayında kullanıldığı belirlenen;

1- Numaraları kazınmış vaziyette, Bir Adet 16’lı CZ-75 tabanca ve şarjörü,
2- Numaraları kazınmış ve kırılmış vaziyette, Bir adet namlusu kayıp 14’lü tabanca ile bu cinayette (50.000) Euro paraya teminat olarak azmettiriciler tarafından verilen (12) kg. eroin maddesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen silahların yaptırılan Kriminal incelemesi neticesinde alınan ön bilgilerde cinayet silahı oldukları belirlenmiş olmakla, yakalanan (6) şüpheli 17/01/2008 günü adli mercilere intikal ettirilmişlerdir.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize sırdaş telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. Ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız