SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eroincilere 'Gayret 2' Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polisi'nin "Gayret" kod adlı operasyonlarının ikincisinde de 59 kilo 494 gram eroin ele geçirildi, iki kişi gözaltına alındı.

Malatya Polisi, 4 Mayıs'ta İstanbul polisi ile Malatya'da ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 101 kilo 249 gram eroin ele geçirmişti. Malatya Polisi, 14 Mayıs'ta da bu kez müstakil olarak gerçekleştirdiği "GAYRET 1" adlı operasyonda 24 kilo 322 gram eroin yakalamıştı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Elemanlarının, "GAYRET 2" kod adını verdikleri son operasyonda ise 59 kilo 494 gram eroin ele geçirildiği açıklandı.

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Büro Amirliği ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalarda;

İki şahsın, temin etmiş oldukları uyuşturucu maddeleri, kullanmış oldukları araçlarla İstanbul iline götüreceği şeklinde bilgiler edinilmesi üzerine, Malatya 2.Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile birlikte gerekli önlemler alınarak GAYRET-2 Kod adlı operasyon başlatılmıştır.

19.05.2007 günü saat 22:30 sıralarında şahıslardan birisinin kullanmış olduğu kamyonet tipi araca İlimiz merkezinde rastlanılması üzerine araç durdurularak, arama yapılmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiştir.

Araçta yapılan aramada; Aracın zula tabir edilen muhtelif bölmelerinde 116 paket halinde daralı ağırlığı toplam 59Kilo 494 Gram (Elli dokuz kilo dört yüz doksan dört gram) gelen uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen eroin maddeleri ve eroin maddelerinin taşınmasında kullanılan kamyonet tipi araç muhafaza altına alınmıştır. Araç sürücüsü yüzüne karşı yasal hakları okunduktan sonra gözaltına alınmıştır.

Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen diğer şahsın Malatya ilinden Darende ilçesine doğru seyir halinde olduğu tespit edilmesi üzerine, Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü ile kurulan irtibat sonucu, şahıs kullanmış olduğu binek tipi araçla birlikte Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak şube müdürlüğümüz görevlilerine teslim edilmiştir."

Eroinle ilgili olarak gözaltına alınan Van-Özalp doğumlu 33 yaşındaki A.A. ile Van- Başkale doğumlu 30 yaşındaki F.U.'nun mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız