SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlam'a Gönderme.. "Erol Bulut Bırakıp Gitmeyecek"

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:04:24
Sağlam'a Gönderme..
A- A+ PAYLAŞ

  • EYMS Teknik Direktörü Bulut'tan açıklamalar.. "İyi ve güzel şeyler olacak"  "Transferlerle daha iyi konuma geleceğiz"

Evkur Yeni Malatyaspor'da, Bursa maçı öncesi ani bir kararla takımı bırakıp şehri terkeden ve istifasını açıklayan Ertuğrul Sağlam'ın yerine teknik direktörlüğe getirilen ve başarılı bir grafik çizen Erol Bulut, devre arasına kadar en iyi puanları toplayıp, yapılacak transferlerle daha iyi bir konuma geleceklerini ifade ederek, “Transferler yapılmadı diye Erol Bulut bırakıp gitmeyecek. Sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Transfer yapılmasa bile bu ekiple birlikte hareket ederek, ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyorum” dedi.

Bulut, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Malatya Şubesi ile Malatya Park’ın düzenlediği organizasyon kapsamında kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bulut, Hakkari Şemdinli'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 6'sı asker, 2'si güvenlik korucusuna Allah’tan rahmet dileyerek, “Güne üzücü bir haberle başladık. Hakkari Şemdinli’de 8 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum, hepimizin başı sağ olsun” dedi.

“İYİ VE GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Eleştiriye her zaman açık olduklarını dile getiren Bulut, “Eleştiriler olacak. Seviyeli şekilde olduğu zaman zaten hiçbir sorun yok. 20 yıllık bir futbol geçmişim oldu, orada da yeterince eleştiri aldım. Hiçbir zaman iyi haber yazılacak diye bir kaide yok. Hatalarımızda olacak. Eleştiriye her zaman açığız. Eleştiriyi alıp, düşünüp, kendimizi daha da geliştirmemiz gereken zamanlarda olacak. Ekibimle birlikte böyle bir sıkıntımız yok, eleştiriye açık olacağım. Evkur Yeni Malatyaspor’a uygulatmak istediğim vizyonumu gerçekleştirme yolunda illaki hatalar olacak ama sonuçta çizgimizin sonunda elde edeceğimiz şeylerin, iyi ve güzel şeyler olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“ÜZERİNE KOYARAK, YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Eksik oyuncuların çokluğuna karşın iyi bir şekilde yollarına devam ettiklerini kaydeden Bulut, şunları söyledi: “Atiker Konyaspor maçından 3 gün önce takıma geldik. 3 günlük bir çalışma dönemim oldu. Maalesef 6-7 haftalık bir çalışma dönemim olmadı. 3 günlük çalışmada takımımda gördüğüm istek, bizi daha da istekli bir şekilde çalışma konusunda heyecanlandırdı. Eksiklikler var, her takımda var. Tesisimiz yeni, orada eksiklikler var. Her şeyi gün geçtikçe toparlamaya çalışıyoruz. Eksiklikleri asgari hale getirmeye çalışıyoruz. Takımımızda da eksiklikler var. Sakatlarımız var. En önemli bölgemizde futbolcumuz yok. O yüzden oraya 2-3 haftadır yama yaparak, devam ediyoruz. Ama Allah’a şükürler olsun son iki haftada aldığımız sonuçlar doğru kararlar verdiğimizi gösteriyor. Takımımız antrenman ve maçlarda iyi tepkiler verdi. Bunun üzerine koyarak, yolumuza devam etmek istiyoruz.”

“UFAK TEFEK SIKINTILARI AŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bulut, Evkur Yeni Malatyaspor’dan kendisine gelen teklifi fazla düşünmeden kabul ettiğini belirterek, “Takıma geldiğimde hiçbir zaman negatif bir düşüncem olmadı. Bir hocanın bir yerden başlaması gerekiyor. Bana da bu teklif geldiğinde fazla düşünmedim, neden düşünmedim, 1-2 maç izlediğim bir Evkur Yeni Malatyaspor vardı, bunun üzerine bir şeyler katabileceğimi hissetmemden dolayı teklifi kabul ettim. Hiçbir zaman ben geri adım atarak, ‘hiçbir zaman başarılı olamam ya da olurum, gideyim ya da gitmeyeyim’ diye bir şeyim olmadı. O yüzden bu görevi kabul ettim. Yönetim bana bu8 teklifi getirdiğinde, hiç fazla düşünme zamanım yoktu, bir gecede kararımı verdim. Burada başarılı olacağımı düşündüğüm için ekibimle geldim. Ufak tefek sıkıntılar her kulüpte var. Bunları haftalar geçtikçe aşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEKİ KADROYLA EN İYİ PUANLARI ALMAK İSTİYORUZ”

Bulut, mevcut kadroyla devre arasına kadar en iyi puanları toplamak istediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elimde bulunan kadro şuan yeterli mi, devre arasına kadar alabildiğimiz kadar puanları alacağız, devre arasında yapacağımız transferlerle Evkur Yeni Malatyaspor’u daha iyi yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum. Her hocanın kafasında oluşturduğu bir sistem var, o sistem üzerinden gerekli olan futbolcular var. Şuan bizim elimizdeki futbolcular, oynadığımız futbolcular. Tabi ki eksikliklerimiz var, bunu da her zaman söylüyorum. Devre arası kesinlikle transferler olacak, ayrılması gereken futbolcularda olacak. Önümüzde 7 maç var, 7 maçı oynayıp, doğru karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Yeni Malatyaspor’u iyi yerlere taşıma düşüncemiz var. Son iki hafta işler iyi gidiyor. Her şey güzel, mükemmel ama öyle değil, iyi giderken hatalarımızı görmek zorundayız. Hatalarımızı ve eksikliklerimizi görmek zorundayız. Bizden ayrılacak futbolcuda, gelecek futbolcuda olacak. O yüzden devre arası iyi bir kadro oluşturmak istiyoruz. İkinci yarıda sıkıntı yaşamayalım diye transfer yapacağız. Şuan orta bölgede sıkıntı yaşıyoruz, 3 futbolcumuz yok, hep yamalarla oynuyoruz. Elimizdeki futbolcularla iyi yol almaya çalışıyoruz ama eksiklerimiz var, o eksiklilerimizi görerek, transferlerimizi yapmamız gerekiyor. Benim ve ekimizin istemediği futbolcuyu yönetimin transfer edeceğini düşünmüyorum. Transferlerle ilgili net tavrım olur. Bana yönetimden bir futbolcu gelir, o izlenir, bizim takıma istediğimiz sisteme uygunsa alınır. Ama uygun değilse, onun kararını ben ve ekibimin vereceğini düşünüyorum.”

“TRANSFERLERLE DAHA İYİ KONUMA GELECEĞİZ”

Takıma yeni katılacak oyuncularla daha iyi konuma geleceklerini anlatan Bulut, “Bizden kadro kalitesi olarak daha iyi olan takımlar altımızda yer alıyor. Biz, takım olarak hareket etmek istiyoruz. Bireysel hareket etmek istemiyoruz. Takım olarak hareket etmek istiyoruz, bu kapsamda son iki maçımızı iyi oynadık ve 6 puan aldık. Devre arasına kadar istediğimiz maksimum puanları alıp, devre arasından sonra yapacağımız transferlerle daha iyi konuma gelmemiz gerekiyor. yeni gelecek transferleri de sistemimize, takıma en kısa sürede uyum sağlarlar. Transferi ben ve ekibim izleyip, analiz edip yönetimle karar vereceğiz” dedi.

“BÜTÇEMİZE GÖRE HAREKET EDİP, KARAR VERECEĞİZ”

Bulut, transfer çalışmasını bütçelerine göre gerçekleştireceklerini ve en doğru kararı vereceklerini ifade ederek, “Normalde dünya ve Avrupa piyasasına baktığımızda bir kulübün sportif direktörü olur. Sportif direktör ne demek, hocanın da üzerinde olan bir görev. Yönetimle hocanın arasında olan birisi. Futboldan anlayan ve belirli bir zamanda oynamış bir kişi olarak hocayla birlikte eksiklikleri tespit ederek, birlikte karar verip, transfer yapmak, normali budur. Ama Türkiye’de maalesef sportif direktörlük farklı alanlara gidip, genelde idari direktör gibi oluyor. Maalesef Türkiye’de bu böyle. Fenerbahçe Terraneo ile yapmaya çalıştı, tutmadı gönderildi. Türkiye’de bu tutmuyor. Buna sadece hoca karar verecek buda yanlış. Bir hoca gidiyor, diğer hoca geliyor. O zaman 10 futbolcu gitsin, 15 futbolcu gelsin. Hiçbir zaman o takım oturmaz. O yüzden birlikte buna karar vermek lazım. Bütçenize göre hareket etmeniz lazım, bizde ona göre karar vereceğiz” diye konuştu.

Bulut, ‘transfer yapılmazsa, mevcut kadroyla neler yapabiliriz?’ sorusuna ise “Bu kadroyla gidersek, elimizden gelenin en iyisini yapıp, ligde kalmak olacak hedefimiz. Transferler yapılmadı diye Erol Bulut bırakıp gitmeyecek. Sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Transfer yapılmasa bile bu ekiple birlikte hareket ederek, ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyorum” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • basri terece (6 yıl önce)
    Erol Bulut biraz zaman ilerlesin senide göreceğiz.Şimdiden Ertuğrul hocaya laf atarak kendini kurtaramayacaksın. bugünki kayıtlar silinmeyecek o gün geldiğinde suratına vuracaklar unutma
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Zor haftalara giriyoruz ilk yarida son 7 mac ve bunlardan altisi ligin zirvesindeki ilk 6 + alanyaspor iyi bir moralle toplayacagimiz puanlari toplayip devre arasi enaz 3 iyi futbolcu, Adem gibi faydali olacak adamlari bulursak insallah ligde kalici oluruz. Hii unutmadan taraftar destegi cok onemli
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    Ertuğrul hocaya kesinlikle saygı duyuyorum. HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR. TEK TARAFLI SUÇLAMA YAPILAMAZ. İŞİN İÇ YÜZÜNÜ KİMSE BİLMİYOR diye düşünüyorum. Allah işini rasgetirsin Saygılı ve hoşgörülü bir insan.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Biz hocamızın sonuna kadar arkasındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (6 yıl önce)
    Dürüstlük, samimiyet, profesyonellik, ekmek yediği işe sahip çıkma, çalışkanlık. Helal olsun sana. İlk geldiği zaman da gerçek taraftarlar sahip çıkmıştı ama şansımız iki galibiyet üst üste gelince, kötü günleri ben demiştim diyebilmek için bekleyenleri de susturmuş oldunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    İnşallah,bekleyip görmek lazım,sonunda ne olacak.biraz sabır..............
    0
    0
    Yanıtla
  • şeref erdoğan (6 yıl önce)
    Yolun açık olsun. Başarılar dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel yıldırım (6 yıl önce)
    Bu şehir sana güveniyor güvenecekte. İnsaallah daha buyuk te hedeflerınız olmalı onumuzdekı dönemeler için bu yıl ligde kalırsak uzun bır yol hedeflebmeli bu takımla.Yeterki siz taraftar ve şehirle bütünleşin gerisi gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Ertuğrul ve Rıza denilen paragözler iyi okuyun önce insanlık sonra futbollllll
    0
    0
    Yanıtla
  • sarıkırmızı (6 yıl önce)
    helal olsun sana yakışan da bu Erol Hoca bu karakterinle büyük bir saygıyı hak ediyorsun her şey gönlünce olsun iyi niyet gösteren yönetimle beraber inşallah bu memlekete nice sevinçler yaşatırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (6 yıl önce)
    Erol hocam ,Malatya'dan başlayarak önemli başarılara imza atacağınızı,,Malatyaspor'un sizin gibi istekli,azimli ve en önemlisi dürüst bir T.Direktörü Türk futboluna sunacak olmasından dolayıda,bir taraftar olarak övünç duyacağımı bilmenizi isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (6 yıl önce)
    Erol hoca ile liğe başlamış olsaydık eminim U21 den bir iki kaplanı keşfederdi, hocam bu gençleri devre arası çıplak gözle bi gör hatta kupada Osmanlının karşısına tam kadro sür.Altınordu son kupa maçında bunu yaptı ne kaybetti,biz ne kaybederiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Erol hocam ,Siz çok değerli bir spor adamısınız,Malatya spor'umuza ve Türk futboluna çok katkılarınız olacak,Yolunuz açık olsun,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Erol hocam sana ve ekibine güveniyoruz.Yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (6 yıl önce)
    Satış müdürü Ertuğrul efendi iyi oku, iyi dinle bu demeci.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Erol Hocam pozitif bir enerji veriyorsun inşallah çok güzel günlerimiz olacak sen ve ekibinle
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Helal olsun işte budur
    0
    0
    Yanıtla