SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Erol Hocayla Bir Oyun Kimliğimiz Oldu"

0
Güncellendi - 2018-01-13 02:26:02
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un savunma oyuncusu Sadık Çiftpınar, sezona iyi başlayamadıklarını ancak teknik direktör Erol Bulut'un göreve gelmesiyle kimliği olan bir takıma büründüklerini söyledi.

Sadık, sarı-siyahlı ekibin Antalya'da yaptığı kampta, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Sağlam'ın ardından göreve gelen Erol Bulut yönetiminde iyi futbol oynadıklarını anlatan 25 yaşındaki stoper, şu ifadeleri kullandı:

"Sezonun ilk 5 haftasında takım olarak iç açıcı bir görüntümüz yoktu. Erol hocamızın gelişiyle bir oyun kimliğimiz oldu. Kompakt bir futbol sergilemek istiyorduk. İlk hedefimiz savunmayı iyi yapıp, bulduğumuz pozisyonları değerlendirmekti. Bunu da son 5-6 maçta çok iyi yaptık. Şanssız olduğumuz, fırsatlar yakalayıp gole çeviremediğimiz maçlar vardı. Son iki maçta şampiyonluğa oynayan Galatasaray ve çok iyi bir sezon geçiren Kayserispor'a karşı toplamda 2-3 pozisyon verdik. 2-1 ve 1-0'lık güzel iki galibiyet aldık. Hocamızla bir kimliğimiz oluştu. Çok iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarda da üstüne koyarak devam edeceğiz."

"Takımın iskeleti tutuldu"

Sadık Çiftpınar, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen kadronun iskeletinin korunduğunu, sarı-siyahlı yönetimin çok doğru bir karar verdiğini belirtti.

Geçen sezon da teknik direktör İrfan Buz yönetiminde çok güzel futbol oynadıklarını anlatan Sadık, şunları kaydetti:

"Takımın iskeleti tutularak bence çok doğru bir karar verildi. Bu da bu sezonki oyuna ve sonuçlara katkı verdi. Kazandığımız ve iyi oynadığımız maçların çoğunda geçen sezondan en az 5 oyuncu kadrodaydı. Bu rakam 7'ye de ulaştı. Bence gurur duyulacak bir şey. Kulüp adına da güzel bir şey. Yüksek maliyetler olmadan takımı Süper Lig'de 10. sıraya getirebilmek, yönetimin ve teknik ekibin başarısı, futbolcuların özverisi diyebilirim. Çok başarılı bir takımız. İlk yarı itibarıyla Süper Lig'de ilk 5'e girebilecek takımlardan biriyiz."

"Galatasaray'da bir defa A takım kampına götürülmedim"

Evkur Yeni Malatyasporlu futbolcu, altyapısında kaptanlık yaptığı Galatasaray'da A takıma alınmamasını şanssızlık olarak değerlendirdi.

Galatasaray altyapısında 4 sezon forma giydiğini hatırlatan Sadık Çiftpınar, "Galatasaray'a 14-15 yaşımda gitmiştim. Her sabah uyandığımda A takım hedefim vardı. Güne o şekilde başlıyordum. Hedeflerimden asla vazgeçmedim." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı ekipte 4 sezon boyunca mücadelesini verdiğini aktaran Sadık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanssızlıklar veya o dönem A takım hocalarımız beni tutmamış olabilir. Galatasaray altyapısında 4 sezon mücadele ettim, bütün milli takım kategorilerine gittim, PAF takımda iki sene kaptanlık yaptım, bir defa A takım kampına götürülmedim. Bu da benim şanssızlığım. Ancak ondan sonraki seçimlerimde yanılmadığımı gördüm. Mücadelemi ve çalışmamı devam ettirdim. Çok şükür Malatyaspor formasıyla Süper Lig'deyim. İçinde bulunduğum konumdan çok memnunum. Takımıma katkı vermek adına çalışmamı sürdüreceğim."

Sadık, A Milli Takım formasını giymeyi çok istediğini dile getirerek, "A Milli Takım'da oynamak benim en büyük hedeflerimden bir tanesi. Lucescu da kendini kanıtlamış, çok saygı duyulacak bir teknik direktör. Milli forma altında, ülkemi temsil etmeyi çok isterim. Benim için çok gurur verici olur." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız