SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erol Simavi Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:42
Erol Simavi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi’nin eski sahibi işadamı Erol Simavi, birkaç yıl önce taşındığı Monaco’da hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar İsviçre’de ikamet eden Simavi’nin cenazesi Çarşamba günü İstanbul’a getirilecek.

EROL SİMAVİ KİMDİR

Sedat Simavi'nin oğludur. 1949'da Işık Lisesi'ni bitirdi. Babasının ölümünden (1953) sonra ağabeyi Haldun Simavi ile birlikte Hürriyet gazetesinin yönetimini üstlendi. 

1971'de Haldun Simavi'nin Veb Ofset grubunu oluşturarak ayrılmasından sonra gazete tümüyle onun yönetimine geçti. Hürriyet'in yanında Kelebek, Hafta Sonu, TV'de 7 Gün, Çarşaf, Gong, Gösteri gibi kendi alanında başarılı birçok yayını da gerçekleştirdi.

Önce 1993 yılında Hürriyet'in yüzde 25'lik hissesini Erol Aksoy'a satan Simavi, geri kalan hisseleri de 1994 yılında Aydın Doğan'a satarak medya sektöründen çekildi. 85 yaşındaki Simavi’nin cenazesinin Çarşamba günü Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız