SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ertelemede Somut Adım Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:29
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı üreticilerinin kredi borçlarının ertelenmesini beklediklerini ifade ederken, açılan barajların kanallarının yapılmamasını da eleştirdi. 

Malatya’da kayısı (şire) pazarı çay ocağında sorunları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) merkez ilçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte dinleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, önce kayısı üreticilerinin sorunlarına temas etti. Don ve doludan zarar gören üreticilerin kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda henüz somut adım görmediklerini söyleyen Veli Ağbaba, “Aylar önce dediler ki, don ve dolu zararı tespit edilsin, ona göre kredi borçları ertelenecek. Aylar geçti, kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda henüz somut adım görmedik” şeklinde konuştu.

Malatya’nın sorunlarını TBMM’de sürekli gündeme getirdiğini, mecliste tarım ürünü olarak en fazla kayısının sorunlarının en fazla kendisi tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Veli Ağbaba, “Ben mecliste sadece konuşmuyorum, önergeler verip, sorunları da dille getiriyorum. Fındığa verildiği gibi, kayısıya da alan bazlı destek verin dedik, vermediler. Don ve doludan zarar gören kayısı üreticilerinin kredilerini faizsiz erteleyin dedik, ertelemediler” dedi.

Ağbaba, “Hepsini söyleyemem ancak, bazı milletvekillerinin görevi sadece Veli Ağbaba’yı eleştirmektir. Senin de ne önerin varsı söyle. Malatya sana oy vermiş, sen de kalk sorunları dile getir” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, “Boztepe Barajı yapılıyor ve açılışı yapılıyor, sulama kanalı unutuluyor. Baraj açarlar kanalları yapılmamış” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız