SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ertelemelerin Gerekçesi Ne?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:17:19
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran ayı çalışmalarını gerçekleştirdiği ikinci oturumla tamamladı. Başkan Hacı Uğur Polat başkanlığında ve üyelerin katıldığı oturumda gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. 

Toplam 15 maddenin bulunduğu ve 11'nin kabul 4’ünün ise ertelendiği gündem maddelerinin konusu ise şöyleydi:

Ertelenen maddeler

Mevcut imar planında akaryakıt ve LPG istasyonu olan Tecde Mahallesi 5600 ada 5 nolu parselin yoğunluk sabit kalma koşulu ile yapılaşmaya açılması, Konut alanı iken konut -ticaret alanına dönüştürülmesi, Yeşiltepe Mahallesi 3339 ada 11 nolu parsel için istenen cephe değişikliği talebi, Karakavak Mahallesi 5909 ada 1 nolu parsel için plan tadilatı talepleri, incelemelerin devam ettiği gerekçesiyle önümüzdeki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.  Ertelen maddeler üzerine söz alan CHP’li üyeler; “Bu ertelemeler, vatandaşı mağdur ettiği gibi belediye çalışmalarını da olumsuz anlamda etkiliyor. Ertelemelerin gerekçeleri nelerdir?” sorusunu yönelttiler. Soruyu Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar “ Talepler üzerine ilgili müdürlükler ve dairelerden bilgi ve görüş alınması için yapılan yazışmalardaki gecikmelerden kaynaklanıyor” şeklinde yanıtladı. 

Kabul edilen maddeler

Mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait Mollakasım Mahallesi Mehmet Atılgan Parkı yanında bulunan 60 ada 15 ve 61 ada 5 nolu parsellerde yapılacak plan tadilatının onama yetkisinin Büyükşehir Belediyesine verilmesi,

 Mevcut imar planında konut alanında bulunan Çilesiz Mahallesi 5555 ada 3 nolu parselin  konut+ticaret alanına dönüştürülmesi talebi,bölgedeki cazibeyi ve alt merkez oluşturmaya uygun olması nedeniyle,  

Mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat olan Uç Mahallesi 4945 ada 1 nolu parsel için istenen ayrık nizam 5 kat talebi,  İmar Komisyonu tarafından bölgedeki bütünlüğü oluşturmak ve yoğunluk sabit kalma koşulu ile 6 kata çıkarılması, 

Mevcut imar planında konut alanında olan ve konut +ticaret alanına dönüştürülen 5668 ada 1 nolu parseldeki konut alanının yüzde 88’e düşürülmesi talebi bölgedeki cazibeyi artıracağı ve yeni altmerkezler oluşmasına katkı olacağı gerekçesiyle, 

Taban Alan Katsayısı (TAKS) ve Kat Alan Katsayısı (KAKS) kapsamında ve bitişik nizam 4 kat olan Koyunoğlu Mahallesi 2332 ada17 parsel ve 2321 ada 22 nolu parsellerin Emsal olarak değiştirilmesi, 

Orta öğretim alanı olan Bostanbaşı Mahallesi 300 ada 2 nolu parselde bulunan 626 m2’lik hissenin satın alınıp belediyeye hibe edilmesi ve bu hibeden dolayı kazanılacak yoğunluğun (Ek yoğunluk) Bostanbaşı Mahallesi 309 ada 2 nolu parselde kullanılması.

Atalar, Gözene ve Seyituşağı Mahalleleri için Yerleşik alan tespitlerinin yapılması maddeleri  kabul edildi.

Yerleşik Alan Tespitleri üzerinde söz alan CHP’li üye Fadıl Çicek; “ Tespiti yapılacak olan yerleşim alanlarının kapsamı nedir ve sınırlarında herhangi bir değişiklik olacak mıdır? Sorusunu yöneltti. Soruyu İmar Müdürü Mesut Kaya “ Yapılacak çalışma, konut, ticaret, tarım gibi alanların belirlenmesine yöneliktir” ifadeleriyle yanıtladı. 

CHP’li üye Fadıl Çiçek ise “ Özellikle köy ve mezralarda büyükşehir statüsünden önce yapılan yapılarda su ve elektrik aboneliği almak çok zor. Bırakınız ruhsatsız yapılar ruhsatlı yapılan yapılar bile elektrik ve su aboneliğini almak için çalmadık kapı bırakmıyorlar. Buna bir çözümünüz var mı?” sorusunu yöneltti. Başkan Polat’da bu soruyu “Buradaki amaç ileriye dönük sağlıklı yapılaşmayı sağlamak ve çarpık yapılaşmayı önlemektir. Konu ile ilgili olarak MASKİ ve TEDAŞ yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor ” şeklinde yanıtladı. 

Toplantının kapanışından önce bir konuşma yapan başkan Polat “Önümüzdeki günlerde İlçemizde gerçekleştireceğimiz bir güreş festivali var. Bu festival, ilçemizin tanıtımı açısından çok önemli, o nedenle ev sahibi olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız” diyerek meclis üyelerini festivalin canlı geçmesi için aktif olarak çalışmalarını istedi.

Temmuz Ayı toplantısının 01.07. 2015 tarihinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclis çalışması sona erdi.

ARŞİV FOTO: Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin eski toplantısından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız