SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ertelenen İhale ve İddialar!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve bazı kesimlerce şartnamede yer alan maddeler nedeniyle “Adrese Teslim İhale” olarak da tanımlanan Kent Bilgi Sistemi (KBS) hazırlanması ihalesi ertelendi.

Belediye yetkilileri “Teknik Şartnamede yer almasına rağmen ihale ilanında yer almaya maddelerin fark edilmesi üzerine ihaleyi 03.03.2010 tarihine erteledik. Amacımız şeffaf bir ihale ile Malatyalılara en iyi hizmeti getirmektir” dediler. Belediye yetkilileri ayrıca "‘Belediye içinde bazıları ve yakın çevreleri, sağlıklı bir sistemin kurulması halinde foyalarının ortaya çıkacağı’ gerekçesiyle ihalenin açık ihale sistemi ile yapılmasına şiddetle karşı çıkıyorlar ve her türlü engellemeleri yapıyorlar. Bütün bu ayak oyunlarına rağmen ihaleyi açık ihale şeklinde yapmaya kararlıyız” dediler.

Malatya Belediyesi üst düzey yetkilileri, ihalenin ertelenmesi konusunda; “23 Şubat’ta yapılacağını duyurduğumuz ihale, teknik şartnamesinde yer alan, fakat ihale ilanında yer almayan bazı ibarelerin eklenmesi için 10 gün sonraya ertelendi. Şartnamede değişiklik yapmak yasal olarak da mümkün değil zaten.”dediler.

Aynı yetkililer “Adrese teslim ihale” iddialarına karşı da; “İhaleyi, açık ihale dışında yöntemlerle de yapmak yasal hakkımızdı. Fakat Belediye yönetimi olarak getireceğimiz hizmetin kalıcı, yararlı ve rantabl olması için yurdun değişik yerlerinde araştırmalar ve incelemeler yaptık. Bu durumdan rahatsız olan belediye içindeki bazılarının ve yandaşları ‘şeffaf ve sağlıklı bir sistemin’ kurulması ile foyalarının ortaya çıkacağı endişesiyle her türlü ayak oyununa başvuruyorlar. Biz bu ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Doğrudur. İhale şartnamesi biraz ağırdır ama, 200 bin TL’lik Çin malını kullanarak kurumunuza her yıl bir o kadar maliyet açmayı mı yeğlersiniz yoksa uzun yıllar sağlıklı çalışacak olan biraz pahalı sistemi mi tercih edersiniz? Biz ikincisini tercih ettik. Adrese teslim ihale diye bir şey söz konusu olmaz. Amacımız sağlıklı ve ekonomik bir hizmetin belediyemize kazandırılması.” karşı iddiasını dile getirdiler.

İDDİAYA KONU KOŞUL..
Malatya Belediyesi'nin kent bilgi sistemi ile ilgili ihale şartnamesinde, "Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler" başlığı altında yeralan "Kent bilgi sistemi kurulması, adres bilgi sistemi oluşturulması, sahadan bina, bağımsız birim ve kişi bazında bilgi toplanması, bina, sokak fotoğraflarının çekilmesi ve sistem'e entegrasyonu, bilgi eşleştirme çalışmaları, sayısal bilgi sistemi uygulamaları (imar, harita, planlama, 18 uygulaması vb.), veri standardizasyonu, kent envanterinin çıkarılması, halihazır haritaların, imar planlarına kadastro verilerinin sayısallaştırılması, veri girişlerinin yapılması gelir rasyonalizasyonu, kayıp kaçak kontrollerinin yapılması, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, MIS-SBS entegrasyon uygulamaları temini, kurulumu, çalıştırılması ve kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, kurulması ve devreye alınması işi" koşulu ile, talip firmalardan birinin 2007 tarihli iş deneyim belgesinde "Hizmetin tanımı" bölümünde anlatılan işlerin birbirine çok benzer, hatta bazı yerlerinde "tıpatıp" olması, işin verileceği firmanın önceden belli olduğu iddialarına neden oldu.

Söz konusu "İş Deneyim Belgesi"nde "Hizmetin Tanımı" bölümü ise şöyle: "Akıllı kent otomasyonu kapsamında; kent bilgi sistemi kurulmasi, adres bilgi sistemi oluşturulması, sahadan bina, bağımsız birim ve kişi bazında bilgi toplanması, bina, sokak fotoğraflarının çekilmesi ve sistem'e entegrasyonu, bilgi eşleştirme çalışmaları, belediye yönetim bilgi sistemi uygulamaları, internet uygulamaları, coğrafi bilgi sistemi uygulamaları (imar,harita,planlama,18 uygulaması vb.), veri standardizasyonu, kent envanterinin çıkarılması, halihazır haritaların, imar planlarının, kadastro verilerinin sayısallaştırılması, muhtarlık otomasyonu, entegrasyonu ve veri girişlerinin yapılması, dıgıtal arşiv oluşturulması, bilgi girişlerinin yapılması ve entegrasyonu, tapu - kadastro bilgi girişlerinin yapılması ve entegrasyonu, gelir rasyonalizasyonu ve sosyal doku analizleri, kayıp kaçak kontrollerinin yapılması, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, coğrafi bilgi sistemi uygulama sunucusu, OGC üyesi coğrafi bilgi sistemi lisansları, MIS-CBS entegrasyon uygulamaları temini, kurulumu, çalıştırılması ve kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, kurulması ve devreye alınması işi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız