SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Erteleten 2 Milyon Yükümlü Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:56:10
'Erteleten 2 Milyon Yükümlü Var'
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli nedenlerden dolayı askerliğini erteletenlerin toplam sayısının 2 milyon olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine cevap veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Asker kaçağı yükümlülerin yaş ve eğitim durumları, askerlik şubesi başkanlıklarına kendiliğinden müracaat ettiklerinde veya yakalanarak teslim edildiklerinde yapılan yoklama işleminde belirlenmektedir. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nda yer alan çeşitli nedenlerle erteli (öğrenci, sevk tehirli, hastalık, yüksek lisans, staj vs.) 2 milyon civarında yükümlü bulunmaktadır. Cezaevinde olduklarından dolayı askerlikleri tecil edilen (ertelenen) yükümlü sayısı sürekli değişiklik göstermektedir” şeklinde bilgi verdi.

İÇİŞLERİ BAKANINA SORULAR..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çelikhan İlçesine bağlı Yeşilyayla ve Köseuşağı Köylerinde yaşanılan su sorununu gündeme getirdi. Ağbaba, köylülerin güvenlik güçleri tarafından darp edildikleri iddialarının araştırılmasını istedi. 

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi.

Olayların ardından köy temsilcileri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan yardım talebinde bulundular. Konuyu tüm yönleriyle araştıracaklarını kaydeden Ağbaba, özellikle köylülere yapılan kötü muamele varsa bunu asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Sulama suyu probleminin tüm şehirlerin ortak problemi olmaya devam ettiğini kaydeden CHP’li Ağbaba, pek çok yerde su nedeniyle çıkan olaylarda insanların yaşamlarını yitirmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Son olarak Çelikhan İlçesi’nde meydana gelen olaylarda bir korucunun şehit, bir korucunun ise ağır yaralandığı olayların ardından vatandaşları sağduyuya çağıran Ağbaba, yetkilileri de olayların daha fazla büyümemesi için göreve davet etti. Ağbaba, güvenlik güçlerinin vatandaşlara kötü muamelesi konusundaki iddiaların da bir an önce araştırılarak kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Şehit korucuya Allah’tan rahmet, yaralı korucuya acil şifalar dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız