SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erzincan Başsavcısı Gözaltında

A- A+ PAYLAŞ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki makam odası ve evinde arama yapıldı. Başsavcı Cihaner için gözaltı kararı da çıkartıldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukat Hamit Sekman, bugün makamında ve lojmanında arama yapılan Başsavcı Cihaner’in gözaltına alındığını açıkladı. Önce sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Ardından Erzurum'a götürülüyor.

SUÇLAMA: ERGENEKON

Sekman, şunları kaydetti: "Müvekkilim Özel Yetkili Savcı Osman Şanal tarafından ’Ergenekon üyesi olmak’, ’görevi kötüye kullanmak’ ’tehdit ve iftira’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şu anda Erzurum’a götürülüyor. Bu gece sorgusu yapılacak. Biz de birazdan Erzurum’a doğru yola çıkacağız. Muhtemelen tutuklanıp tutuklanmayacağı sabaha doğru belli olacak."

Erzincan'da cemaatlere yönelik soruşturma başlatan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki makam odasında ve evinde polis tarafından arama başlatılmıştı..

Başsavcı Şanal'ın talebi üzerine aramaya Erzincan Emniyet Müdürlüğü'den de polis ekibi katılmıştı. Aramalar 16.30'a kadar sürdü.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in adı 2007 yılında Erzincan'da İsmailağa cemaatine yönelik soruşturmayla gündeme gelmişti. Ancak bu soruşturma "İsmailağa cemaatinin silahlı olduğu" yolundaki bir ihbar mektubu üzerine, Cihaner'den alınarak özel yetkili savcı Osman Şanal'a verilmişti.

Ergenekon soruşturması kapsamında telefonları dinlendiği ortaya çıkan Cihaner'e, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, suça azmettirme ve adliye bahçesine kameriye yaptırarak imar kirliliğine neden olmak suçlamalarıyla 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

BAŞSAVCILARIN DÜELLOSU

Başsavcı İlhan Cihaner, özellikle cemaatlere yönelik düzenlediği operasyonlarla gündeme gelmişti.

Operasyon yetkisinin kendisinde olduğunu savunan Erzurum Özel Yetkili Başsavcısı Osman Şenal ile Başsavcı İlhan Cihaner arasında yetki çatışması yaşanmıştı.

Başsavcı Cihaner'in yürüttüğü soruşturmalar elinden alınmıştı. Cihaner hakkında 26 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Cihaner de Erzurum Özel Yetkili Savcısı Şanal hakkında dava açmıştı.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı, Erzincan Başsavcısı Cihaner hakkında inceleme başlatmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız