SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eş Katili Kocaya 23 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2016-03-04 01:51:41
Eş Katili Kocaya 23 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 11 yıl önce ayrı yaşadığı eşini öldüren ve olaydan 10 yıl sonra İstanbul'da yakalanan sanık kocaya mahkeme 23 yıl hapis cezası verdi.

Malatya’da 11 yıl önce meydan gelen kadın cinayetinin davası sonuçlandı.  Malatya merkez Çöşnük Mahallesi Venk yolu üzerinde 26 Mayıs 2005 tarihinde meydan gelen olayda, 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Yeliz İlikhan adlı kadın, ayrı yaşamakta olduğu kocası Nazır İlikhan tarafından tabanca ile 3 el ateş açılarak öldürülmüştü.

Olaydan sonra kaçarak izini kaybettiren katil zanlısı Nazır İlikhan, 14 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı. Katil zanlısının, Malatya’daki cinayetten sonraKuzey Irak’a giderek bir süre burada kaldığı, daha sonraTürkiye’ye gelerek yeniden evlendiği ve İstanbul’da bir kahve açtığı belirlenmişti.

İstanbul’da yakalandıktan sonra Malatya’ya gönderilen 44 yaşındaki Nazır İlikhan, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.

Cinayeti ‘Namus meselesi’ nedeniyle işlediğini öne süren Nazır İlikhan’a mahkeme 23 yıl hapis cezası verdi.

FOTOĞRAF: Katil koca cinayetten 10 yıl sonra İstanbul'da yakalanmıştı (Sabah Gazetesi Arşivi)

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız