SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Eş-Şebab’ Alarmı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:51
‘Eş-Şebab’ Alarmı...
A- A+ PAYLAŞ

Geçen eylülde Kenya’da bir alışveriş merkezini bombalı saldırıyla kana bulayan El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünün Türkiye’de eylem yapacağı bilgisi Emniyet’i harekete geçirdi. Tüm illerde güvenlik önlemleri alınıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, Kenya ve Somali’de El Kaide bağlantılı terör eylemleri gerçekleştiren Eş-Şebab örgütünün Türkiye’yi hedef aldığını ortaya çıkardı. EGM, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği uyarı yazısında, örgütün, Türkiye’de eylem yapmak amacıyla Somali kökenli Kanada vatandaşı Jamal Mohammed Dirie’yi görevlendirdiğini açıkladı. EGM, eylemlere karşı önlem alınması talimatını verdi.

Kenya’yı kana buladılar

Milliyet’in aldığı bilgiyi göre, Suriye’deki çatışmalarla birlikte Türkiye-Suriye sınır hattında yoğun faaliyet gösteren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı El Kaide bağlantılı terör örgütünün eylemlerini önlemeye yönelik çalışmalar yapan EGM, yurtdışı bağlantılı önemli bir bilgiye ulaştı. Geçen Eylül ayında Kenya’nın başkenti Nairobi’de Westgate adlı alışveriş merkezine bombalı saldırı düzenleyen El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütünün Türkiye’de eylem yapmayı planladığını tespit eden EGM, tüm il emniyet müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Tüm iller uyarıldı

Özellikle Afrika kıtasında aktif biçimde El Kaide bağlantılı eylemler yapan örgüt, Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği’ne bombalı eylem düzenlemişti. Eş-Şebab örgütünün, Türkiye’deki eyleminde Somali kökenli Kanada vatandaşı Jamal Mohammed Dirie’yi görevlendirdiği anlaşıldı.

Bu tespitle birlikte harekete geçen EGM, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazıda, Dirie’nin bu yıl içinde Ankara’daki ABD Büyükelçiliği veya Türkiye’deki bir binaya yönelik eylem gerçekleştirmek maksadıyla Ankara’ya gelebileceğine dikkati çekti.

Pasaportları ele geçirdi

EGM, yazıda Eş-Şebab örgütünün Kanada veya Avrupa’da yaşayan Somali kökenli göçmenlerin pasaportlarını ele geçirerek Dirie’nin Türkiye’deki eylemine katılacak diğer eylemcilerin Türkiye’ye girişlerinin kolaylaştırılmaya çalışıldığını bildirdi. Dirie’nin Abdirahim Mohammed Eid sahte ismine ait Somali pasaportuna sahip olduğu belirtilen yazıda, kendisinin Mogadişulu bir eşinin olduğu ve Somali’de Mogadişu ve Hargeisa bölgeleri arasında yaşadığı vurgulandı.

Önlemler arttı

Eş-Şebab örgütünün Türkiye’de eylem hedefinin bulunduğu vurgulanan yazıda, Dirie’nin erkek kardeşi Ali Mohammed Dirie’nin terörist faaliyetlerden dolayı Kanada’da hapis yattığı ve hapisten çıktıktan sonra El Kaide’ye katıldığının belirlendiği anlatıldı. Kanada devletince hakkında seyahat yasağı koyulan Ali Mohammed Dirie’nin, sahte pasaportla Suriye’de çatışmalarda öldüğü ve bu sırada Jamal Mohammed Dirie’yi El Kaide’ye kazandırdığı belirlendi.

EGM, polis birimlerinden, eylem ya da eylemlere yönelik istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesini ve özellikle alışveriş merkezleri başta olmak üzere günlük yaşamda halkın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde önlemler alınmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız