SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esad'dan Amerika'ya Gözdağı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:40:13
Esad'dan Amerika'ya Gözdağı
A- A+ PAYLAŞ

Suriye lideri Beşar Esad, Amerika'nın olası Suriye saldırısıyla ilgili konuştu.

Son dönemde Esad'a yönelik uluslararası bir operasyon yapılacağına yönelik iddialar sonrası uzun süredir sessiz kalan Esad'a açıklama yaptırdı. Amerika'ya gözdağı veren Esad, 'Amerika kaybetmeye mahkum olur' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'da yayın yapan İzvestia gazetesinde bugün yer alan röportajında kimyasal silah saldırısının arkasında kendi askerlerinin olduğu iddialarının "sağduyuya hakaret" olduğunu belirterek, "Batılı liderler diğer ülkelerin işlerine burunlarını sokmayı bırakmalı. Eğer birilerinin Suriye'yi Batı'nın kuklasına dönüştürmek gibi bir hayali varsa başarılı olamayacaklar" dedi.

"AMERİKA KAYBETMEYE MAHKUM OLUR"

Suriye'nin Moskova'yla yakın ilişkisinin sürdüğünü vurgulayan Esad, Rusya'nın ülkeyi savunmak için kendilerine gereken her şeyi sağladığını belirtti. Esad, ABD'nin Suriye'ye saldırması halinde Vietnam'dan bugüne geçmişteki tüm savaşlarında olduğu gibi yine başarısızlıkla karşı karşıya olduğunu da söyledi.

Röportajın tam metninin linki ve önemli satır başları Suriye Devlet Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

RUSYA DA ABD'Yİ UYARDI

Aynı saatlerde Rusya'dan yapılan açıklamada da ABD'nin Suriye'de askeri operasyon düzenlemesi halinde "aşırı tehlikeli sonuçlar"la karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, dün ABD'li mevkidaşı John Kerry'i telefonla arayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'den gelen ve Suriye'ye müdahaleye hazır olunduğuna işaret eden resmi açıklamaların kendilerini "derinden kaygılandırdığı"nı belirtti.

Açıklamada, "Sergey Lavrov yeni bir olası askeri müdahalenin Ortadoğu'nun tamamı ve Kuzey Afrika bölgesi için aşırı tehlikeli sonuçlar yaratacağına dikkat çekti" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız