SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esad’ı Bu Yıl Devirin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:17
A- A+ PAYLAŞ
 
Mütteifk ülkelerin ısrarlı baskılarına dayanamayan ABD Başkanı Barack Obama’nın, Amerikan istihbaratına “Esad’ı bu yıl içinde devirin” talimatı verdiği ileri sürüldü. 
 
Batılı diplomatik kaynaklara dayanılarak verilen bir habere göre, Fransa’dan Suudi Arabistan’a kadar uzanan çok sayıda müttefik ülkenin telkinleri sonucu Obama Esad’ın devrilmesi gerektiğine karar verdi. Bu ülkeler, ABD’nin devreye girmemesi halinde El Kaide’nin "Suriye’de lider güç" olacağını belirtti. Alınan karar doğrultusunda harekete geçen CIA , Hür Suriye Ordusu’yla bir dizi konuda işbirliği başlattı. 
 
SARKOZY: SARAYINI BOMBALAYALIM
Bu arada İsrail istihbaratına yakın Debka sitesi de, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin iktidardayken, Arap ülkeleriyle birlikte Esad’ın Şam’daki sarayının bombalanmasını önerdiğini iddia etti. Debka, Obama’nın bu planı kabul etmediğini öne sürdü.
 
HOLLANDE: ASKERİ MÜDAHALE DIŞLANAMAZ
Sarkozy'nin yerine geçen yeni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, Esad yönetimine sert mesajlar gönderdi. Hollande, Suriye’ye yönelik olarak, Birleşmiş Milletler’in onay verdiği bir askeri müdahale seçeneğini dışlamadıklarını söyledi. 
 
“France 2” kanalında Suriye’ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Hollande, “Askeri müdahale dışlanamaz, ama bunun için uluslararası hukuka saygı şart ve bu da Birleşmiş Milletler onayını gerekli kılıyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız