SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esas Adı Kardeşliktir"

A- A+ PAYLAŞ
Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.
 
VALİLİK ZİYARETİ
 
Malatya Valisi Ulvi Saran yaptığı konuşmada, "Esnaf ve sanâtkar ticaret erbabının orta direğidir. Türkiye'ni bugünlere gelmesinde esnaf ve sanâtkarın önemli yararları vardır. Toplumumuz önemli bir bölümü Ahilik kaynaklarından beslenmektedir. Ahilik önemli değerleri beraberinde barındırıyor. Ahiliğin yeni nesillere anlatılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise  "Ülkemizin ve dünyanın kardeşliğe ve barışa ihtiyacı olduğu bir dönemde kendisini bilmezlerin rast gelerek ateş açarak, insanları, çocukları, kadınlara katletmesi insanlık dışıdır.Ahilik Haftası nedeniyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Ahilik kardeşlik ve barış demektir. Esnaf ve sanatkar toplumumuzun temel direğidir. Sokaklara baktığınız zaman bir devletin ışığı yanar birde esnafın direği yanar. Bu ışığı kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Esnafın yanında herkesin olması lazım. Türk milletinin özünde Ahilik kültürü vardır. Türkiye Ahilik Kültürünün örneğini Somali'ye yaptığı yardımlarla tüm dünyaya göstermiştir” dedi. 
 
BELEDİYE ZİYARETİ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret sırasında yaptığı konuşmada,  “Osmanlı imparatorluğu 3 kıtaya asırlar boyu etkili olduysa, yönettiyse ahiliğin bunda katkısı var. Şu an Osmanlı’nın yönetmiş olduğu o imparatorlukta 40’ın üzerinde devlet kurulu. Yani böyle bir yapının temelleri incelendiğinde de burada ahilik kültürünün ahilik anlayışının bunda büyük yeri olduğunu görüyoruz. Ahilik Kültürü’nden de bir çok ülkenin ders çıkardığını, bunu incelediğini ve günümüz koşullarına göre de bundan istifade ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla bizlerin de bu Ahilik Kültürü’nü günümüz esnafında, ticaretinde, ekonomisinde günümüz şartlarına uyarlayarak yaşatmak sorumluluğumuz ortaya çıkıyor. Çünkü orda usta-çırak ilişkisi gibi ahiliğin içerisinde günümüz bankacılık sistemi; günümüz dayanışma sistemi, sendika sistemleri adeta o dönemin şartlarına göre bir gönül birliğiyle bir dayanışmayla oluşturulmuş. İşte asırlar öncesinde Ahilik Kültürü içerisinde bu standartların da var olduğunu görüyoruz. Çünkü kaliteyi bozan kaliteye uymayanlara yaptırım cezaları gibi, dışlama gibi gerçekten örnek alınması gereken uygulamalar olmuş”dedi. 
 
Belediye Başkan Çakır,  geleneğin yaşatılması için katkı sunan esnaf temsilcileri MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Sıddık Özdemir de ayrıca teşekkür etti. 
 
"ESAS ADI KARDEŞLİKTİR"
 
Ahilik'in esas adı kardeşliktir diyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada,  “Yani Ahilik aslında kardeşliktir ahiliğin esas adı kardeşliktir, kardeşim demektir. Onun için ben özellikle son günlerde Ahilik Haftasını kutladığımız bu günlerde Ankara’da meydana gelen terör olayının kınıyorum. Bütün esnafım adına nefretle kınıyorum. Ülkemiz ve dünyanın barışa, sevgiye ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde kendini bilmez, rastgele elindeki bombayla ateşle günahsız insanları katletmek gerçekten insanlık dışı bir olaydır. Bunu bütün Türk Milleti Türk esnaf ve sanatkarı olan, kanaatkarı olan esnaf ve sanatkarlar olarak lanetle kınıyoruz. Ahilik Kültür Haftası’nın memleketimize, özellikle Malatya esnaf ve sanatkar camiasına başta olmak üzere; hoşgörüyü, kardeşliği, bolluğu, bereketi getirmesini diliyorum. Dünyada da barışı getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız