SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esas Esnaf Mağdur Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, kırmızı ette yaşanan fiyat artışının en çok kasap esnafını mağdur ettiğini söyledi.

Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, kırmızı ette yaşanan sıkıntının çözümü için hükümetin canlı hayvan ithalatına izin vermesiyle çözüm bulanacağını söyledi.
Malatya'da kombinede kırmızı et kesiminin yüzde 60 oranında düştüğünü söyleyen Çalışkan, fiyat artışından dolayı en fazla sıkıntıyı kasap esnafının çektiğini ve şuanda bir çok kasabın iş yapamayarak işyerini kapattığını ifade etti.

Çalışkan, hükümetin Güneydoğu Anadolu'daki iller için süt hayvancığını, Doğu Anadolu'daki iller içinde kombine hayvancılığı teşvik uygulamasını başlattığını hatırlatarak, ancak uygulamadaki 50 baş hayvan şartının projeyi olumsuz etkileyeceğini, hayvan sayısı şartının en az 5'e indirilmesini istediklerini kaydetti.

Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, şuanda Türkiye'de yaşanan kırmızı et sıkıntısının süt üretimine gereken önemin verilmemesi nedeniyle besilerdeki süt ineklerinin kestirilmesinden kaynaklandığını ifade etti.
Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nın Kurban Bayramı'ndan bugüne kadar ilaçlanmadığını ve hijyen kurallarının uygulanmadığını iddia eden Çalışkan, yetkililerden Canlı Hayvan Pazarı'ndaki soruna el atmalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız