SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esas Gerekçesi Ne?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:16
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TOKİ Kayısıkent Lisesi’nin kapatılıp, Kernek Anadolu Lisesi’ne bağlanacağına dair girişimlerle ilgili olarak soru önergesi verdi. 
 
Milletvekili Ağbaba ,  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması isteği ile hazırladığı soru önergesinde , Okulun kapatılmasıyla 3 İdareci, 42 öğretmen ve 660 öğrencinin mağdur edileceğini belirtti.
 
Ağbaba soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; 
 
"Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, TOKİ Kayısıkent Lisesi’nin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci almayacağı ve eğitime Kernek Anadolu Lisesi’nde devam edeceği ifade edilmektedir.
 
Bu çerçeveden hareketle;
1-TOKİ’de bulunan Kayısıkent  Lisesi’ne aitken okul binası kapatılarak  ,  bünyesinde bulunan Kernek Anadolu Lisesi’ne bağlanmasının gerekçesi nedir?İki lise arasında tercih edilen belirleyici unsur ne olmuştur? Bina sahibi kurumun kapatılıp, sınıflarını kullandırdığı okula bağlanmasının esas gerekçesi nedir?
 
2-Türkiye genelinde bugüne kadar böyle bir uygulama  örneği var mıdır? Yoksa Malatya TOKİ Kayısıkent Lisesi’ne neden bu uygulama yapılmıştır?
 
3-TOKİ Kayısıkent Lisesi’nde eğitim öğretim gören 660 öğrencinin eğitim durumu ne olacaktır? Kapatma kararı alınırken , bu öğrencilerin mağdur edileceği düşünülmemiş midir?
 
4-Okulda ki 3 idareci ve 42 öğretmen ile ilgili nasıl bir süreç işletilecektir? Yeni eğitim yılı yaklaşırken idareci ve öğretmenlerin nerelerde ve nasıl görevlendirileceği hala muğlaklık taşımaktadır. Bakanlığınız tarafından kapatılma işlemi idareci ve öğretmenlere daha önceden duyurulmuş mudur? Duyurulmamışsa “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmek ne kadar doğrudur?
 
5-Okulda görev yapan öğretmenlerin pek çoğu , görev yerleri TOKİ Kayısıkent Lisesi olduğu için , TOKİ’den ev alıp, çocuklarını TOKİ’de ki  okullara  göndermektedir.Olası bir yer değişikliğinde bu öğretmenlerin mağduriyeti göz önünde bulundurulmuş mudur?
 
6-TOKİ Kayısıkent Lisesi ile ilgili alınan kapatma kararının tekrar değerlendirilmesi düşünülmekte midir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız