SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esas Malatya, Gerisi Teferruat"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını geçtiğimiz aylarda açıklayan ve seçim çalışmalarına başlayan Hukuk Der Malatya Şube Başkanı Avukat Ali Bakan, AKPden aday adaylık başvurusunu resmen yaptı.

Bakan, kendisine destek verenlerle avukatlık bürosundan AKP il binasına kadar herkese çiçek dağıtıp, “En büyük başkan bizim başkan”, “Malatya seninle gurur duyuyor” gibi sloganlar eşliğinde AKP il binasına gelindi.

AKP İl binasında düzenlenen törenle başvuru evraklarını İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’ye vererek resmi başvurusunu gerçekleştiren Ali Bakan’a çok sayıda partili de eşlik etti.

Başvuru töreninde bir konuşma yapan Ali Bakan, insan odaklı belediyecilik yapacaklarını ifade ederek, Malatya’ya hizmet etmeyi bir borç olarak telakki ettiklerini, hedeflerinin büyük Malatya, liderlerinin de büyük usta Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Bakan, burada yaptığı konuşmada, “Kişiliğimle, kimliğimle, bilgimle karşınıza çıkıyorum. Ben değil biz anlayışını hakim kılacağız” ifadelerini kullandı.

“Belediyecilik faaliyetlerindeki ilkelerimiz; adalet, eşitlik, tarafsızlık, şeffaflık, katılımcılık, sorumluluk, hesap verebilen, insan odaklı hizmet anlayışıdır” diyen Ali Bakan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yapacağımız tüm yatırımları doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Malatya’nın her yerine eşit dağıtacağız. Hedefimiz büyük Malatya, liderimiz büyük ustadır. Kadının ve erkeğin yanında olan, engellisi engelsizi birlikte ağırlayan, yetimin başını okşayan, yoksulun elinden tutan komşusu aç iken kendisi tok yatmayan, bütün sivil toplum kuruluşları ile eşit mesafede olan ve onlarla istişarede bulunan bir anlayış sergileyeceğiz. Alevisiyle, Sünisiyle, Türküyle, Kürdü ile her etnik köken ve inanca hoşgörü ile bakan, büyüğüne saygıyı, küçüğüne sevgiyi esirgemeyen bir anlayıştır. Ben İmam Hatip mezunu birisi olarak diyorum ki Cenabı Allah bir ayeti kerimenin mealinde, ‘Allah sizlere emaneti ehline vermeyi emreder.’ Bu nedenle biz emanetin ehline verileceği inancıyla bu yola çıktık ve Allah Malatya’mıza en iyi hizmet edecek inansı nasip etsin. Çünkü esas olan Malatya’dır, gerisi teferruattır.

Ben bu topraklarda doğdum. Amacım doğduğum topraklara Allah rızası için hizmet etmek ve tüm birikimimi Malatya’ya taşımaktır. Kazanmak için değil, Malatya’ya kazandırmak için geleceğiz. Malatya büyükşehir, büyük güç, hedef 2023 Cenabı Hak Malatya’ya ehliyetli liyakatli kadroları nasip etsin inşallah. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere teveccüh ve desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum kuruluşlarına ve yaptığımız çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan Malatya’nın çok değerli basın yayın organları ve temsilcilerine, özellikle Malatyalı hanım kardeşlerimize, şehit ve gazi aileleri derneğine, tüm gençlik teşkilatlarına, engelli dernek yönetici ve üyelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise iş ortağı Bakan’ın dürüst bir insan olduğunu belirterek, “Partimize teveccüh edip başvuru yapanların sayısı günden güne artıyor. Partimizin en iyi hizmet yapacak, liyakatli adayları belirleyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Bakan, başvuru dosyasını Tüfenkçi’yi taktim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız