SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eşbaşkan' Memur Oldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:33
'Eşbaşkan' Memur Oldu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yeni dönemdeki danışmanlarından biri olarak açıklanan Ertan Mumcu’ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilebilmesi amacıyla, istisnai kadro olarak tanımlanan ve sınavsız memuriyete alınma yöntemi olarak bilinen Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu kazandırıldığı belirtiliyor. 

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Çakır’ın önceki döneminde de Çakır’a yakın kişilere devlet memurluğu sıfatı kazandırma aracı olarak kullanılan ‘Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu’ bu defa Ertan Mumcu için kullanıldı. 

Önceki dönemde belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Ertan Mumcu’nun özel kalem müdürlüğü kadrosuna atandığı, son haliyle hem Başkan Ahmet Çakır’ın danışmanı hem de Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna sahip olduğu belirtiliyor. Böylece "memur" yapılan Mumcu’nun kısa süre sonra büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcılığına atanması bekleniyor.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin kayınbiraderi olan Ertan Mumcu, geçtiğimiz dönemde AKP'den Belediye Meclisi Üyesi olmuş ve Çakır tarafından atandığı belediye başkan yardımcılığı görevi sırasında kullandırılan geniş yetkiler ve yeni dönemdeki atamalarda Başkan Çakır’dan daha fazla belirleyici olduğu iddiasıyla ‘eş başkan’ olarak nitelendiriliyor. Mumcu, belediye meclisine seçilmeden önce serbest muhasebeci olarak iş yaşamını sürdürüyordu.

Başkan olmadan önceki ortağının yeğenine de kadro vermişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP’den ikinci dönem için adaylığı açıklandıktan, yani adaylığını garanti altına aldıktan sonraki dönemin ilk işi olarak belediye başkanı olmadan önce ortağı olduğu şirketteki ortağı Selim Budak’ın kardeşi Hacı Budak’ın oğlu Tuğrul Budak'a da özel kalem müdürlüğü kadrosu vererek devlet memuru sıfatı kazandırmıştı.

Özel Kalem Müdürlüğü: Yakınlara Dağıtılan Ulufe 

Yerel yönetimlerde 'Özel Kalem Müdürlüğü' kadrosu çoğunlukla yönetime yakın isimlere sınavsız 'Devlet Memurluğu Kadrosu' hediye etmek amacıyla kullanılıyor. 

Uygulamada belediye başkanına yakın kişiler, 657 sayılı Kanunun istisnai kadroları düzenleyen maddesinde belirtilen sınırlı sayıdaki kadroya atanmakta, kısa bir süre sonrada sınavsız olarak diğer normal memuriyetlere geçiriliyor. 

Cemal Akın döneminde Özel Kalem Müdürlüğü görevini 5 yıl boyunca fiilen Mehmet Yıldırım'ın yürütmesine karşılık dönemin meclis üyesi Muharrem Çamurlu'ya yakınlığı ile bilinen belediye çalışanı Ahmet Ünver'e özel kalem müdürlüğü kadrosu verilmişti. Bu dönemde Malatya Belediyesi'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nü fiilen yürüten Mehmet Yıldırım ise, Ahmet Ünver'den sonra ancak görevinin 5. yılında bu kadroyu alabilmişti.

Çakır Döneminde 5 Yılda 4 kişiye Özel Kalem Müdürlüğü Kadrosu Kazandırıldı

Ahmet Çakır döneminde özel kalem müdürlüğü görevini Kadir Çelik yürüttü. Ancak bu kadroya alınarak müdürlük kadrosu kazandırılan kişi sayısı son atama ile 5 kişi oldu. Bunlar, Ahmet Turan Özbey, Haşim Koç, Kadir Çelik, Tuğrul Budak ve Ertan Mumcu olarak kayıtlara geçti.  Özel kalem müdürlüğü kadrosu kazanan kişiler, masa başında otursalar bile kadrosu ile uyumlu yüksek düzeyde maaş alıyor ve özlük haklarından yararlanıyor.

Başkan Yardımcısı Mumcu '25 Bin Kişi İş İçin Malatya Belediyesi'ne Başvurdu' Demişti

Bu arada, 2013 yılı Aralık ayında hafta KOSGEB Girişimci Kursiyerleri'ne sertifika dağıtım töreninde konuşan dönemin Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu 25 bin kişinin Malatya Belediyesi'ne iş talebiyle başvurduğunu söylemişti. Mumcu, “Günümüzün en büyük sorunlarından biri istihdam sorunudur. Şu an Malatya Belediyesi’ne iş talebinde bulunmuş olan 25 bin dolayında hemşerimiz var” şeklinde konuşmuştu. 25 bin kişinin iş beklediği Malatya Belediyesi’nde Başkan Ahmet Çakır’ın, yakınlarına ulufe dağıtırcasına ‘özel kalem müdürlüğü’ dağıtıp KPSS engelini aşırtarak sınavsız memur yapması ilginç bulunuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mehmet aydin (5 yıl önce)
    adam şimdi müdür oldu
    0
    0
    Yanıtla