SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esed Kaçmaya Hazırlanıyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:32
Esed Kaçmaya Hazırlanıyor!
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın nerede olduğunu üst düzey görevliler bile bilmiyor. Can güvenliğinin tehlikeye girmesi nedeniyle özel kuryeler kullanan Esad, artık 'Şam hayaleti' olarak anılıyor.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın nerede olduğunu üst düzey görevliler bile bilmiyor. Can güvenliğinin tehlikeye girmesi nedeniyle özel kuryeler kullanan Esad, artık 'Şam hayaleti' olarak anılıyor
 
Özgür Suriye Ordusu'nun ülkede etkinliğini her geçen gün artırmasıyla birlikte Şam'dan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın özellikle Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi gibi bir sonla karşılaşmamak için ilginç yöntemler kullandığı ortaya çıktı. Can güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle Esad'a yalnızca özel kuryeler ulaşabiliyor.
Meclis, hükümet ve ordudan ancak sınırlı sayıda isim Esad'la görüşebiliyor. Esad'ın, kendisi ile teması daha da sınırlandırmak için bazı konulardaki imza yetkilerini yardımcıları ile bakan ve ordu komutanlarına devretmeye hazırlandığı da ifade ediliyor.
 
SABAH'ın istihbarat kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, onaya sunulacak metinler en az beş nüsha olarak hazırlanarak özel kuryeler aracılığıyla farklı adreslere götürülüyor. Kararlardan sadece birinde Esad'ın imzası bulunuyor. Böylece üst düzey bürokratlar bile Esad'ın nerede olduğunu bilmiyor. Suriye lideri, bu yönüyle muhalifler arasında "Şam hayaleti" olarak anılmaya başladı. 
 
KAÇIŞ İÇİN HER ŞEY HAZIR 
Beşar Esad için bu olağanüstü güvenlik kalkanı, 18 Temmuz'da Şam'da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrasında oluşturuldu. Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen saldırıda Savunma Bakanı Davud Raciha, İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar, Esad'ın eniştesi Asaf Şevket ve danışmanı Hasan Türkmani hayatını kaybetmişti.
 
Bir süre önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli milletvekili İhlâs Bedevi'nin ifadelerine göre, Suriye'de devlet yönetimindeki tüm sivil ve askeri isimler, istihbarat örgütü El Muhâberat tarafından izleniyor. İstihbarat personelinin muhaliflerle işbirliği yapmaması için Mahir Esad'ın kontrolündeki Şebbiha örgütü sıkı bir takip uyguluyor. Şebbiha'nın ayrıca yönetimdeki isimlerin ailelerini de rehin aldığı, birçok ismin ailelerinin hayatını tehlikeye atmamak için Suriye'den çıkamadığı kaydediliyor.
 
Bunlara ek olarak, Beşar Esad'ın Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi gibi bir son yaşamaması için de kaçış yolları oluşturulduğu bildiriliyor. Bu amaçla hava ve deniz araçları sürekli hazır olarak bekletilirken, buralarda görev alan personelin dış dünyayla temasına izin verilmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız