SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esefle İzledik!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, Derme Sulama Birliği Başkanlığı’na yeniden seçilen Abdullah Polat'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

AKP İl Başkan Yardımcısı İdris Boztaş, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Celal Aksaç ve partililerle birlikte Abdullah Polat'ı makamında ziyaret eden Milletvekili Şahin, "Bundan sonraki süreç içerisinde gerek Battalgazi, gerekse Orduzu, Hanımınçiftliği beldeleri olsun diğer bütün sulama birliklerine sahip olunan yerlerde de kapalı sisteme geçmek bizim öncelikli hedeflerimiz içerisindedir. Bakanlık olarak da gerekli destekler verilmektedir. Bu anlamda suyu israf etmeden daha rantabl kullanabilirsek hem birlik başkanı arkadaşlarımız daha rahat edecekler, hem de çiftçilerimiz daha fazla sulama yapma imkanına kavuşmuş olacaklar. Arıtma tesisimiz ve Çat Barajımızın devreye girmesiyle çiftçilerimiz daha temiz suyla sulama imkanına sahip oldular" ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisi mensuplarının ellerinde kanalizasyondan başka sermaye yokmuş gibi her seferinde kanalizasyon suyuyla sulama yapıldığı iddialarını ortaya atmalarını esefle izlediklerini belirten Mustafa Şahin, özetle şunları söyledi:

"Geçenlerde bir siyasi partinin mensubunun sulama suyuyla ilgili beyanatlarını esefle izledik. Bu kadar siz kendi ilinizin çiftçisine düşman olamazsınız. O bölgede sulama yapılan suyun temiz olmasına rağmen her seferinde kanalizasyon suyuyla sulandığını iddia etmesini, o bölgede yaşayan insanlar esefle izlediler. O bölgede kanalizasyon suyuyla sulanan bir karış toprağımız yok. Muhalefetin bunu söylerken çiftçilik yapan üreticilerimizin ne kadar büyük bir sıkıntı içerisine girdiklerini biliyoruz. Battalgazi bölgesinde kesinlikle ne kayısılarımız, ne yetiştirilen sebzelerimiz kanalizasyon suyuyla sulanmamaktadır. Bunları her seferinde dile getirenlerden bunların ispatını istiyorum. Eğer gerçekten sözlerinin eri iseler alsınlar kameraları götürsünler, bizlere göstersinler. Serintepe diye bir bölgemiz var. Orada da birkaç aile kapalı sisteme geçmemek için kendi imkanlarıyla sulama yapmaktadırlar. Kapalı sisteme geçmemek için direnmekteler. Bunu kalkıp da Battalgazi'nin tamamına şamil bir şeymiş gibi göstermek yanlıştır."

Gölet projeleriyle ilgili konulara da değinen Şahin, "Geçenlerde bakanlıkla yapmış olduğumuz görüşmelerde bakanlığımız Malatya ile ilgili herhangi bir ödenek sıkıntısının olmadığını bizlere iletti. Bu konuda gezmiş olduğumuz köylerdeki cazibeli suyla sulanan tarım arazilerimizin dışında susuz arazi diye ifade etmiş olduğumuz arazilerimizin de sulanabilmesi için çiftçilerimiz bizden destek beklemekteler. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde gitmiş olduğumuz köylerde bize iletilen gölet projeleriyle alakalı onlarla ilgili çalışmaları yapmaya gayret göstereceğiz. Amacımız vatandaşımızın ne kadar toprağı varsa bunların tamamını sulanabilir tarım arazisine dönüştürmek. Orada da kapalı devre sistemiyle daha rahat, daha verimli kullanmaya dönük çalışmalar yapmaktır" şeklinde konuştu. 

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, seçildiği günden bugüne sorunlarla ilgili göstermiş olduğu gayretten dolayı Milletvekili Şahin'e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız