SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esefle Kınıyorum'

A- A+ PAYLAŞ

İsmet İnönü'ye Hitler yakıştırmasıyla ilgili olarak soruyu yanıtlayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Esefle karşılıyorum" dedi.

Süleyman Demirel, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 13. Avrasya Ekonomi Zirvesi" sonrası gazetecilerin soruların yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye Hitler yakıştırmasıyla ilgili soruya cevap veren Demirel, "Ebediyete intikal etmiş, tarihe mal olmuş insanları rahat bırakmak lazım. Çünkü onların kendileri savunma durumu yoktur. Eğer onların savunulması söz konusu olursa ülkeyi ikiye bölersin, lüzumsuz tartışmalara neden olursunuz" dedi.

"ELEŞTİRİLERİ ESEFLE KARŞILIYORUM"

"Geçmişin icraatlarını, tasarruflarını eleştirebilirsiniz ama kişileri eleştirmenizi esefle ve üzüntüyle karşılıyorum" diyen Demirel, "Kişiler eleştirilmez kişilerin şahsına laf üretmesini esefle karşılıyorum. Yapılacak başka bir şey mi kalmadı. Bunu bizim halkımız kabul etmez. Kimin hangi sorununu çözüyor geçmişteki insanları eleştirmek, kötülemek. İcraatlarını eleştirin kabul ediyorum ama kişiliklerine girmeyin, merhum İnönü'ye yapılan eleştirileri esefle karşılıyorum" ifadesini kullandı.

"MUTLAKA BİR YERDEN DÖNER"

Anayasa değişikliğiyle ilgili soruya da yanıt veren Demirel, "Orası TBMM, oraya getiriyor adam bir konuyu oyluyor. Kabul edildiği zaman iyi de ret edildiği zaman kötü mü? 'Ret' ile 'Kabul' kardeştir" dedi.

Anayasa mahkemesinin yapısıyla ilgili oylamanın da sorulması üzerine Demirel, "Gökyıkılmaz, daha bir şey ortada yok. Yanlış hesap Bağdat'tan döner, yanlış yapılırsa mutlaka bir yerden döner" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan hafta sonu yaptığı parti grup toplantısında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü Adolf Hitler'e benzetmiş ve "Bizi Hitler'e benzetenler kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Führer’e özenip, kendine ‘Milli Şef’ dedirten Genel Başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altında kendilerine gülümsediğini görecekler" demişti.

ARŞİV FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, CHP Genel Başkanı İsmet İnönü ve AP Genel Başkanı Süleyman Demirel

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız