SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Eşek 1 Milyar Olmuştu..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan İlçesi Yazıbaşı Köyü'nde yaşanan su sorunu çözülüyor. Yaklaşık 40 yıldır içme suyu sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, köylerine getirilecek suyun kaynağına giderek dua etti.

Yazıbaşı Köyü'nde yaklaşık 40 yıldan beri içme suyu sorunu yaşanıyor. Köylüler yıllardır günlük içme suyu ihtiyacını, çevre köylerden ve su kaynaklarından eşek sırtında su taşıyarak karşılıyordu. Yıllardan beri devam eden su problemine sonunda Arguvan Kaymakamlığı son verdi.

Kaymakamlık, köydeki su problemini çözmek için komşu köy Ermişli sınırları içindeki kaynak suyunu kullanma kararı aldı. Malatya İl Genel Meclisi'nin aldığı kararla 73 bin YTL ödenek ayırmasıyla Yazıbaşı Köyü'ne şebekeli suyun getirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yazıbaşı Köyü sakinleri, Arguvan Kaymakamı Tuncay Akkaya ve ilçenin İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Eren ile birlikte toplu halde suyun çıktığı kaynağın başına gitti. Köyde traktör ve araçlarına binen köylüler, yol bitiminde araçlarından inerek dağda yürüdü. 7 kilometrelik yolu çocuklarını sırtlarına alarak yürüyen kadınlar, kaynak suyun başına giderek soğuk sudan içip dua etti.

Yaşlı köylü kadınlar yürümekten yorulduklarını belirterek, "Yorulduk. Yıllardır suyumuz yoktu. 40 yıl oldu. Kendimizi bildik bileli su çilesi çekiyoruz. Bir an önce suyumuzu istiyoruz. Su için çok çile çektik. Suyu eşeklerle getiriyoruz. Köyün ihtiyarları artık suyu getiremiyor" diye konuştu. Bir köylü ise, "Halk çok mutlu. Halk halen duyduklarına inanamıyor. Aktığı zaman çoğu kalp krizi geçirir. Çünkü bir eşek 1 milyar lira olmuştu" dedi.

Arguvan Kaymakamı Tuncay Akkaya ise yaptığı açıklamada, "Ermişli Köyü'nun Yazıbaşı Köyü'ne verdiği içme suyu için çalışmalar başladı. Kış döneminden önce suyu köyü getirmeyi hedefliyoruz. Köylülerimiz bir defa inanmış. Bizim bu inancı boşa çıkartmamız zaten mümkün değil. Çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Malzemelerimizi aldık, muhtarımıza teslim ettik. Bundan sonra süreç ivedilikle işleyerek, gerekli içme suyu köyümüze tahsis edilecek" dedi.

İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Eren ise, Yazıbaşı Köyü'nün yıllarca süren su sorunun Ermişli Köyü'nün verdiği kaynakla son bulduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız