SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esenlik Böyle Engellenmiş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:54
Esenlik Böyle Engellenmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin itinalı bir gizlilik içinde yürüttüğü ve sonuçlandırdığı temizlik ihalesine ilişkin yeni ve ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

İhalenin, bir belediye şirketi olan ve kurulduğu yıldan bu yana Malatya’nın temizlik işlerini yapan Esenlik Ltd. Şti. yerine 2009 yılındaki temizlik ihalesinde ‘Esenlik işçilerine silah teşhir ettiği’ iddiasıyla gündeme gelen İstanbul merkezli Akmercan Ltd. Şti.’ne verilmesine ilişkin tartışmalar devam ederken, ihale şartnamelerinin Esenlik Ltd. Şti.’nin ihaleye giremeyecek şekilde düzenlendiği ileri sürüldü. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çöp kamyonlarının hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, temizlik işini Malatya’nın büyükşehir statüsüne geçmeden önceki gibi yine Esenlik Ltd. Şti.’nin yapmasını istediklerini vurgulamış ve tamamlanmadan başka bir konuya bağlanan cümlesinde “Esenlik’in yapmasını istemiştik. Ancak Esenlik, farklı bir atmosfer ve kendini yenileme çalışması içerisinde olması nedeniyle…” şeklinde konuşarak Esenlik’in ihaleye girmeyerek ihaleye teklif vermek istemediği yönünde bir algı yaratmak istemişti. 

Gürkan, geçtiğimiz hafta yapılan Temmuz ayı belediye meclis toplantısında ise “Bu ihaleye ilgili belediye firmaları da davet edilmiştir” şeklinde konuşmuştu. 

Ancak, yaptığımız araştırmalar sonucunda edinilen bilgiye göre, işin aslı Başkan Gürkan’ın yaptığı açıklamalarla örtüşmüyor. 

Temel faaliyet alanlarından en önemlisi temizlik ve çöp toplama olan ve bu işi kurulduğu günden bu yana Malatya genelinde yapan Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Hulusi Boyraz “Battalgazi Belediyesi’nin temizlik ihalesini Esenlik Şirketi’nin almak istemediği gibi bir şey söz konusu değil” dedi. 

Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri’nin sorularını yanıtlayan Esenlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Hulusi Boyraz, söz konusu ihaleyi almak için ihale ile çok ilgilendiklerini vurgulayarak, “Esenlik bir belediye şirketidir. 24 yıldır temizlik işini yapıyoruz. Dolayısıyla bu zaman zarfında temizlikte büyük bir bilgi ve birikime sahip olduk. Sadece Malatya’da değil bölgede de Esenlik olarak büyük bir deneyime ve bilgi birikimine sahibiz. Temizlikte çok deneyimli personele sahibiz. Temizlik ihalesini Esenlik’in almak istemediği gibi bir şey söz konusu olamaz” diye konuştu. 

Özellikle ihale kapsamında çalıştırılacak işçi sayısı konusunda öngörülen şartların Esenlik Ltd. Şti.’nin ihaleye girmesine engel olduğunu belirten Esenlik Ltd. Şti. genel Müdürü Hulusi Boyraz, “İhale şartları uymadığı için giremedik. Almak için çok ilgilendik ama o şartlarda temizlik yapamazdık” ifadelerini kullandı. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız