SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esenlik'in 'Belediyesi' Uçuruldu!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin en büyük iktisadi teşekkülü olan ve yaklaşık 1000 kişi istihdam eden Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Ortaklar Kurulu, şirketin resmi unvanında yer alan Malatya Belediyesi ifadesini kaldırarak, şirketin adını Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi olarak değiştirdi. Şirket logosundaki "Malatya Belediyesi" ifadesi de kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 2009 yılının son gününde toplanan Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Ortaklar Kurulu, 1990’da dönemin Belediye Başkanı A. Münir Erkal tarafından kurulan 20 yıllık kuruluşun adından Malatya Belediyesi ifadesini çıkarma kararı aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, M. Fatih Güven ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er’den oluşan Malatya Belediyesi Esenlik Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu’nun ana sözleşmede şirket unvanını gösteren 2. madde hakkındaki tadil kararı 13 Ocak 2010 tarih ve 7478 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlandı.

İsim değişikliği 18 Ocak 2010 tarihli ortaklar kurulu toplantısında alınan bir başka kararda şirket isminin kısaltılması olarak lanse edildi. Bu arada şirketin resmi internet sitesinde, bazı market ve araçlarda da şirketin ismindeki “Malatya Belediyesi” ifadesi de kaldırıldı.

ESENLİK'İN BÜYÜK MARKET GRUPLARINA SATIŞININ İLK ADIMI MI?
Ortaklar Kurulu’nun şirketin adından Malatya Belediyesi’ni hiçbir gerekçe göstermeden kaldırması uzun süredir Malatya kamuoyunda gündeme gelen ‘Esenlik Şirketi’nin büyük market gruplarına satılması planlanıyor’’ yolundaki iddiaları yeniden gündeme getirdi. Yüzde 95’i Malatya Belediyesi’ne ait olan şirketin unvanında 20 yıldan bu yana kullanılan Malatya Belediyesi ifadesinin kaldırılması belediye ile Esenlik Şirketi arasındaki ilişkinin bitirilmesi, Esenlik’in Malatya Belediyesi’nden koparılması konusunda gerçekleştirilen bir başlangıç olarak yorumlanıyor.

Malatya Belediyesi’ne, yani Malatya halkına ait şirket unvanında şirketin belediyeye aidiyetini gösteren ifadenin kaldırılmasının sadece 'şirket isminin kısaltılması' olarak izah edilmesinin ikna edici ve mantıklı olmadığı belirtilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şirketin ortaklar kurulu başkanı olarak isim değişikliği kararından dönülmesi için yeni bir çalışma başlatması gerektiği vurgulanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız