SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esenlik'ten İstihdam Kontenjanı Talebi

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin şubat dönemi son toplantısında Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tartışıldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi, Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda, Akçadağ ilçesi Güzyurdu köyü isminin talep üzerine Eğin olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Özel İdare binasında yaklaşık 20 yıldır kiracı olarak bulunan Musiki Derneği'nin başka yere taşınması kararı alındı. İl Genel Meclisi Başkan Abdurrahman Atay, sözü edilen yerin İl Genel Meclisi komisyon çalışmaları için kullanılacağını belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde çalışan 820 personelin maaşının Yapı Kredi Bankası'ndan ödenmesi nedeniyle, bankanın verdiği 1 milyon 80 bin YTL promosyon parasının yüzde 70'inin kurum personelinin maaşına yansıtıldığı, kalan 295 bin YTL ile de kuruma arazi tipi araç alımı da toplantıda kabul edildi.

Bu arada, toplantıda, yüzde 95'i Malatya Belediyesi ve yüzde 5'i de İl Özel İdaresi'ne ait olan Esenlik Şirketi'nin sermayesinin 5 milyon YTL'den 8 milyon YTL'ye çıkarılması nedeniyle İl Özel İdaresi payına düşen 150 bin YTL'nin yatırılması konusu ele alındı.

Bu konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Yazıhan ilçesi İl Genel Meclis üyesi Yunus Kılıç, sözü edilen şirkete İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak yüzde 5 ortak olmalarına rağmen, yüzde 5'lik kadar dahi olsa istihdam konusunda yararlanamadıklarını belirtti. Kılıç, "Sanki ortak değilmişiz gibi bir tablo var" iddiasında bulundu.

Arapgir İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin ortak olduğu Esenlik Şirketi'nin ilçelerde de eğitim ve sağlık yardımı yapmasını önerdi.

Doğanşehir üyesi Abdurrahman Doğan ve Yeşilyurt Meclis üyesi Mehmet Şireci, Esenlik Şirketi'nin faaliyetleri ve karı konusunda bir rapor hazırlanıp, sermaye artırımı konusunun komisyona havale edilmesini istediler.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise, Malatya'nın en büyük şirketlerinden olan Esenlik Şirketi'nin belediye hizmetlerine yardımcı olduğunu dile getirip, marketleri kanalıyla da büyük marketlere karşı rekabet gücünü koruduğunu savundu. Malatyaspor'a sürekli maddi yardımda bulunan şirketin korunması gerektiğini ifade eden Abdurrahman Atay, "Bildiğim kadarıyla şirket, elde ettiği karı yatırıma aktarıyor. Bu nedenle, 1989 yılında kurulan şirket, İl Özel İdaresi'ne bugüne kadar kar vermemiş. Çünkü, kar ile hep yatırım yapılmış. Gördüğüm kadarıyla bazı meclis üyeleri şirket hakkında fazla bilgiye sahip değil. Önümüzdeki ay yapacağımız toplantıda şirketin genel müdürü gelsin ve çalışmaları hakkında bilgi versin" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra İl Özel İdaresi payına düşen 150 bin YTL'nin Esenlik Şirketi'ne yatırılması kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız