SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eserdi'den Bir Açıklama Daha

A- A+ PAYLAŞ

İki futbolcusunun doping kontrolunda zorluk çıkardığı iddiasıyla 1'er yıl ceza almasıyla ilgili olarak Malatya Belediyespor Kulübü'nün başkanı Fahrettin Eserdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan bir gün sonra da aynı konuda yazılı açıklama yaptı.

Eserdi'nin, Belediye Basın Bürosu aracılığıyla basın kuruluşlarına iletilen açıklaması şöyle:

"..02.12.2007 tarihinde ilimizde oynanan Malatya Belediyespor - Batman Belediyespor futbol müsabakasında Futbol Federasyonu tarafından her iki kulüp içinde doping kontrolü yapılması ön görülmüştü.

Doping kontrol görevlileri tarafından müsabakanın devre arasında doping numunesi alınacak sporcuların kuraları çekilip, müsabakanın 75. dakikasında doping kontrolüne gidecek, sporcuların forma numaraları ve isimleri her iki kulüp yetkililerine açıklanmıştır. İsimler açıklanmadan müsabakanın 65. dakikasında sakatlanarak, ambulansla hastaneye kaldırılan, sporcularımızdan Orhan Özdemir’in de ismi doping kontrol kurasında çıktığı anlaşıldığından sporcu 10 dakika gecikmeyle (hastaneden getirilerek) doping kontrolüne alınmıştır.

Bu gecikmenin yanı sıra doping kontrol odasında, Batman Belediyespor görevlileri ve yöneticileriyle yaşanan olumsuz ve kabul edilemeyecek tartışmalar, Doping Kontrol görevlileri ve Federasyon Temsilcisini rahatsız etmesi nedeniyle hazırladıkları raporlara yansımıştır.

Yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle hazırlanan raporlar sonucunda, kulübümüz sporcuları Orhan Özdemir ve Yusuf Yağmur’a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmiştir.

Sporcularımıza verilen bu cezalar kesinlikle doping ile ilgili bir ceza değildir. Sporcularımız tarafından verilen numunelerin sonuçları ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır. Verilen bu cezalar doping kontrol odasında yaşanan olaylardan dolayı tutulan raporlar sonucu verilmiştir.

Malatya’yı 3. lig 1. grupta başarı ile temsil eden kulübümüz sporcularına verilen bu cezalar adil değildir.

Resmen böyle bir karar Kulübümüze intikal ettiğinde konunun aydınlanması için Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kuruluna başvurularak, gerekli incelemelerin yapılması istenilecektir.

Söz konusu yaşanan olaylarda zarar gören Malatya Belediyespor Kulübümüzün başarısını gölgeleyecek her türlü olayın ve nedenlerinin en ince detayına kadar araştırılarak kamuoyunun bilgisine sunulacağının bütün spor kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız