SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşi Hayat Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:54:25
Eşi Hayat Verdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da 10 yıldan beri böbrek hastası olan kadın, 26 yıllık eşinin böbreğiyle Kadınlar Günü'nde hayat buldu. Başarılı bir operasyonun ardından kocasının böbreğiyle hayata yeniden bağlanan kadın, organ bagışı çağrısında bulundu. 
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle güzel bir mutluluk yaşandı. Ramazan Sevinçhan (49), 10 yıldan beri böbrek hastası olan 4 çocuk annesi eşi Adile Sevinçhan'a (45), böbreğini Kadınlar Günü'nde vererek, ona hayatının hediyesini sundu. Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Servisi Böbrek Nakli ekibi, 10 yıldan beri böbrek rahatsızlığı yaşayan Adile Sevinçhan'a, 26 yıllık kocası Ramazan Sevinçhan'dan alınan böbreği nakletti. Böbrek nakli operasyonu sonrasında, servise alınan Sevinçhan çifti, nakil edilen böbreğin uyum sağlaması ile birlikte mutluluklarını yaşamaya başladı. Eşine böbreğini veren Ramazan Sevinçhan, "Eşimle oturup böbrek nakli konusunda bir karar verdik. Nasip bugüne denk geldi. Tabi dün kadınlar günüydü. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Eşimi çok seviyorum. Sevmeseydim, böbreğimi vermezdim. Seviyorum. Eşim 10 yıldır rahatsız. İnanın, hastaneye gide gele, çok yorulduk. Aramızda bir karar verdik. Nasip de bugüneymiş. İnşallah hayırlı olur" dedi. 
 
Kocasının verdiği böbrek ile 10 yıldan beri yaşamış olduğu sıkıntıları geride bırakan Adile Sevinçhan ise, "Kocama minnettarım. Allah razı olsun. Bütün hocalarımız ve ekiplerinden Allah razı olsun. Başarılı bir ameliyat oldu. İyiyiz ve rahatız. Kocamı çok seviyorum. Canımdan fazla seviyorum. Biz görücü usulüyle evlendik. 26 yıldır evliyiz, Çok da mutluyuz, 4 çocuğumuz var. Ben olsaydım, kocamı böbreğimi gözümü kırpmadan verirdim. Bana büyük bir hediye verdi" diye konuştu. Böbrek nakil operasyonunu
gerçekleştiren Genel Cerrahi Servisi'nden Doç. Dr. Bülent Ünal, Yrd, Doç. Dr. Turgut Pişkin, Nefroloji Bölümü'nden Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Hülya Taşkafa, Sevinçhan çiftsinin mutluluğuna ortak oldu. Prof. Dr. İdris Şahin, hastanın eski sağlığına kavuştuğunu ve böbreğin uyum sağladığını söyledi. Doç. Dr. Bülent Ünal ise, "Hastamız 10 yıldır diyaliz hastası. 19 yıldır düzenli olarak diyalize giriyor. Dünden beri bambaşka bir gün başladı. Kocasını çok güzel bir hediyesi oldu Kadınlar Günü'nde. Vermek istediğim mesaj şu; Türkiye'de ve dünyada, diyaliz hastalarının sayısı hızla artmakta. Özellikle Türkiye'de yüksek tuz tüketimi ile birlikte kronik böbrek rahatsızlıkları en fazla artan hastalıklardan bir tanesi. Bu yüzden öncelikle diyaliz hastası olmamaya çalışmak çok önemli. Ama eğer, hasta olunduysa da, diyaliz hastalarının altın standart tedavisi böbrek naklidir. Ameliyat sonrasında hastalar bambaşka bir hayata başlıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Herkesi organ bağışı konusunda biraz daha dikkatli ve biraz daha özverili olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Adile Sevinçhan da organ bağışı konusunda çağrıda bulunarak, "İstiyorum ki, herkes bağış yapsın. Bağış çok az. Bir damla suya ihtiyaç duyuyorsunuzki, o suyun karşısında ağlıyorsunuz. Türkiye duyarlı olsun, organ bağışı yapsın" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız