SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşi İçin Bırakmış

A- A+ PAYLAŞ

Ciddi sağlık sorunları bulunan eşi Müşerref Çelik’in tedavisini yaptırmak için Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü görevinden affını isteyen İbrahim Çelik, İzmir’e Polis Başmüfettişi olarak görevlendirildiğini bildirdi. Eşinin 5-6 yıldan bu yana ciddi sağlık sorunu yaşadığına dikkati çeken Emniyet Müdürü Çelik, hiç kimseyle bir problemi olmadığını, sadece belinden rahatsız olan ve ayakta durmakta zorlanan eşi ile tüm zamanını aldığı makamı arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı Kütahya’dan 27 Ocak’ta Erzurum’a atanan birinci sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, bugün Polisevinde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. "Sokağa siz sahip olmazsanız, başkaları sahip olur" ilkesiyle hareket ederek mobil ve yaya devriyelerle cadde, sokaklarda güvenliği sağlayan Emniyet Müdürü Çelik, 13 ay içinde yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Tüm nezarethaneleri iyileştirdiğini ve merkezleri kameralı sistemle donattıklarını anlatan Çelik, Karaçoban ilçesinde konteynerde yaşayan polisler için 2.5 milyon liralık lojman yaptırılacağını bildirdi. Erzurum’da önemli değişimlere imza attığına dikkati çeken 58 yaşındaki Emniyet Müdürü Çelik, 9 Şubat günü Emniyet Genel Müdürlüğüne "Son bir yıldır eşimin ciddi sağlık sorunları bulunduğundan, ailevi nedenlerimden dolayı atamamın Teftiş Kurulu’nun İzmir Bölge Başkanlığına yapılmasını arz ederim" diye yazılı başvuruda bulunduğunu bildirdi. Bunun üzerine atamanın gerçekleştirildiğini anlatan İbrahim Çelik, hafta sonu kentten ayrılacağını ve İzmir’e yerleşeceğini söyledi. İbrahim Çelik, basın mensuplarına ve kent halkına veda ederken şunları söyledi:

"Görmüş olduğunuz kağıt benim şahsi el yazım ve dilekçem. Eşim 5-6 yıldır rahatsızdı. Buraya geldiğimiz günden beri bir türlü tedavi yaptıramadık. Erzurum’daki sağlık ekipleri İstanbul’a gönderdi. Ha iyileşti, ha iyileşecek derken bir yıldır dışarı çıkamadı. Ciddi bir sağlık problemi yaşıyor. 32 yıldır bu meslekte çalışıyorum. Ben işte olduğum zaman evi düşünemiyorum. Evde eşiniz kalkamazken ben saat 07.30’da mesaideyim. Öğlen eve gidip kahvaltısını hazırlayıp saat 13.00 olmadan tekrar mesaiye dönüyorum. Mazeret üretmek benim işim değil. Bir tarafı tercih edecektim.

Ya bu tarafı, ya diğer tarafı tercih edecektiniz. E biz de13 aydır Erzurum’dayız. Kış Oyunlarından önce zaten aklımdaydı. Böyle bir kararımız vardı. Ama olimpiyatları bitirmeden gitmek benim de işime gelmedi. ’Bıraktı kaçtı’ dedirtmek, benim meslek ilkelerime yakışmazdı. İzmir’de üniversite son sınıfta okuyan oğlum ile öğretmen kızım gelmişti. Karar aldık. İl Emniyet Müdürleri toplantısına gittim. Kendi hür irademle, kimseyle problem yaşamadan dilekçeyi verdim. Sayın Valimiz bile atamam geldikten sonra öğrendi. İlgili makam kararımı uygun buldu. İzmir teftiş kurulunu kendim istedim. Evim İzmir’de, çocuğum İzmir’de. Orada hayatımıza devam edeceğiz. Sağlık durumumuz iyileşirse biz yine göreve hazırız. 32 yıl nasıl alıştıysak geri kalan görev süremizde de öyle çalışırız. Hiçbir siyasi kurumla benim problemim olmadı."

Çelik kimdir?

Gaziantep İslahiye doğumlu olan İbrahim Çelik, 1979 yılında polis mesleğine girdi, 1986’da Polis Akademisini bitirdikten sonra 1987-1990 yılları arasında Paris’te UNESCO Daimi Temsilciliğinde Ateşe olarak, 1990-1993 yılları arasında Polis Akademisinde, 1993-1998 yıllarında Malatya Emniyet Müdürlüğünün Güvenlik ve Asayiş Şubelerinde emniyet amiri ve müdür olarak görev yaptı. 1998 yılında Manisa’nın Akhisar İlçesi Emniyet Müdürü olan Çelik, 2007 - 2010 yılları arasında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, 27 Ocak 2010’dan bu yana da Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız