SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşi Malatya'dan Tepki Verdi

A- A+ PAYLAŞ

 BDP'nin şahin milletvekillerinden Bengi Yıldız'ın tatil görüntüleri olay yarattı

Batman milletvekili Bengi Yıldız'ın adı son günlerde "demokratik açılım" söylevleriyle değil, "Bodrum'a da gittik beraber" şarkısıyla birlikte anılır oldu. Nevruz gösterileri sırasında polise taş atan Yıldız, Kürt sorunu üzerine kafa patlatmaktan yoruldu! Evli ve 2 çocuk babası Yıldız, koluna sevgilisi Deniz Uyan'ı takıp, Bodrum'da aşk tatili yaptı. Bira içip keyif çatan ikilinin görüntüleri ise olay yarattı.

'İHANETİ GAZETEDEN ÖĞRENDİM'

Yıldız, aşk yaparken 2 çocuğunun annesi İlknur Yıldız, Malatya'da idi. Eşinin aşk kaçamağını gazeteden öğrenen İlknur Yıldız, sessizliğini bozdu. Çocuklarının başında olduğunu ve ne yapacağını bilmediğini söyleyen Yıldız, eşinin Bodrum'da, üstelik bir kadınla birlikte tatil yaptığından haberi olmadığnı söyledi. Eşinin birlikte göründüğü kadını "aile dostum" diye tanıttığını da sözlerine ekleyen Yıldız, "Ben kadını tanımıyorum" dedi.

'KAFAM ÇOK KARIŞIK'

İlknur Yıldız, ayrılık iddialarına da yanıt verdi. Aldatılan kadın, "Eşinizden ayrı mısınız, boşanacak mısınız" sorusuna, "Ayrılık söz konusu değil. Resmiyette de yok, fiili olarak da. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Çok karışık duygular içindeyim. Çocuklarımın başındayım. Ankara'da oturmaya devam edeceğiz. Olayı dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Çocuklarım benim için önemli. Oğlum 7 yaşında, kızım ise 16. Çocuk olunca biraz farklı bakıyor insan. Onları düşünmek zorundayım" cevabını verdi.

BATMAN'DAKİ MANŞET

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın Bodrum’da tatil yaparken bikinili bir kadınla çekilen şortlu fotoğrafının Takvim Gazetesi’nde yer alması Batman’da günün konusu oldu. Yıldız’ın bu durumunu gazeteye taşıyan Batman Postası da ilginç bir manşetle haberi okuyucularına duyurdu. Gazete manşetinde Kürtçe "Bengi ev çi hale" (Bengi bu ne hal) başlığı attı.

’BATMAN ÖZÜR BEKLİYOR’

Batman Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Kemal Çelik, Kürt siyasetçi olan Yıldız’ın iki dönemdir milletvekilliği yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Yıldız tüm konuşmalarında Kürtçe’yi savunan bir tablo çiziyordu. Böyle bir hataya düşünce biz de ona Kürt halkından gelen tepki olarak Kürtçe bir başlıkla yanıt vermek istedik. Yıldız’a bu hal gerçekten yakışık almadı. Bu durum hem kendisine, hem partisine zarar verdi.Gazetemizi arayan vatandaşlar da bu duruma tepkili. Vatandaş Yıldız’ın özür dilemesini bekliyor. Bu yanlışı kabul edip bir daha bu tür hatalara düşmemesi gerekir. Batman dini açıdan çok kapalı bir kent. Vatandaşlar Yıldız’ın özellikle ramazanda bira ve sigara ile görüntülenmesini yadırgadı. Bölge halkının hassasiyetleri var, inançları var. Bu şekilde tepkiler oluştu. Bu görüntülerin ramazan ayına denk gelmesi tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar çok net ifade etmese de içten içe bir tepkisi var."

YERDE SÜRÜKLENMİŞTİ

Diyarbakır’da nisan ayında BDP tarafından düzenlenen "Demokratik Çözüm Çadırı"nı kurmak isteyenlere polisin müdahalesi üzerine olay yerine gelen Yıldız, polisin el koymak istediği çadır demirini tutarak vermeyince yerde sürüklenmişti.

POLİS ARACINI TEKMELEMİŞTİ

BDP’lilerin mart ayında başlattığı "sivil itaatsizlik" eylemi kapsamında kurulan çadırların sökülmesine tepki gösteren Yıldız ile Ayla Akat Ata, yağmur altında yol ortasında oturma eylemi yapmıştı. Yıldız, yanından geçen polis otosuna tekme atmıştı.

’ANKARA’YA VERGİ VERMEYİZ’ DEMİŞTİ

Yıldız, Batman’da nevruz kutlamalarından sonra çıkan olaylarda güvenlik güçlerine taş atmış ve "Barış çadırında oturuyorduk. Polis halkımızın iradesini orada ayaklar altına aldı. Üzerimize gaz bombası ve su sıkınca sabrım taştı. Ben de vekil kimliğimi bir kenara atıp, halkım gibi öz savunma hakkımla kendimi korudum" demişti. Yıldız, "Ankara’ya vergi vermeyiz" sözleriyle de gündeme gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız