SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eşini Evlendiği Gece Gördü..'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve yazarı Vahap Munyar, Malatya'da izlediği bir olayı "Eşinin yüzünü evlendiği gece gördü, adına anaokulu yaptırıp, gururla açtı.." başlığıyla yazdı. Yazıya konu olanlar Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve eşi idi..

İşte o yazı:

"MALATYA’nın Yeşilyurt İlçesi’de, Türkan Kavuk Anaokulu’nun açılış töreni...

Okulu yaptıran Yeşilyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, kürsüye eşi Türkan Kavuk’u da alıp çıktı:

Biz 1954 yılında, Ramazan ayında evlendik. Hanımımın yüzünü bizim zamanımızda "zifaf odası" dedikleri odada gördüm. Allah bana nasip etti, şimdi onun adına yaptırdığımız anaokulunu eğitime açıyoruz.

Mehmet Kavuk, ardından kendisine yöneltilen soruyu aktardı:

Mehmet Amca, okulu niye kendi adına değil de Türkan Teyze adına yaptırdın?

Verdiği yanıtla büyük alkış aldı:

Ben sağken hanımımın adına okulu yaptırayım istedim. Bundan sonra çocuklarım herhalde benim adıma bir okul yaptırır.

Eşi Türkan Kavuk, "Fazla uzatma" dercesine dürttükçe, 73 yaşındaki Mehmet Kavuk içten konuşmasını sürdürdü. Sonunu da örnek sözlerle bağladı:

Bu anlamlı günde hanımım Türkan’ı seviyorum ve öpüyorum...

Saadettin Çevik ve Mahmut Baran’ın sahibi olduğu Yumak İnşaat’ın Pazarlama Müdürü Erhan Soylu, "Yeşilyurt 15. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında Bahçesaray Yeşilyurt Konakları adlı projemizin de temeli atılacak" deyip, ısrarla çağırmasaydı, Türkan Kavuk Anaokulu’nun açılışındaki muhteşem sahneyi kaçıracaktım.

Mehmet Kavuk’un anaokulunu 55 yıllık eşi Türkan Kavuk adına yaptırmasının taşıdığı anlam bir yana, kürsüye birlikte çıkması, ona kürsüden "Seviyorum, öpüyorum" diyebilmesi benim açımdan Malatya’da, Yeşilyurt’ta görülebilecek en çarpıcı anlardan biriydi...

Çocukluk yıllarımdan çok iyi bilirim. O dönemlerde karı-kocanın yan yana yürümesini neredeyse ayıp sayanlar vardı... Sokağa çıktıklarında erkek, karısının 10 metre önünde yürürdü... Benim babamın davranışı da farklı değildi...

Mehmet Kavuk’un açılışı eşiyle birlikte yapması, kürsüdeyken yanından ayırmayıp, ona övgüler dizmesi, sonunda da "en büyük sensin" dercesine elini havaya kaldırması, kendi yaş grubu açısından gerçekten müthiş bir açılımdı.

Aslında Amasya Valiliğine atanan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün o günkü açılış törenleri sırasında yaptığı tanımlama, Mehmet Kavuk’un farkını ortaya koydu:

Malatya’da görev yaptığım 3.5 yıl boyunca Sayın Kavuk’tan çok şey öğrendim...

Mehmet Amca’yı bir kez de buradan alkışlıyorum...

15 milyonluk proje başlattı ’kerpiç villa’yı da düşündü

MALATYA Erhaç Havaalanı’ndan Yeşilyurt’a doğru giderken Yumak İnşaat’ta Saadettin Çevik’le ortak olan Mahmut Baran ile şirketin Pazarlama Müdürü Erhan Soylu’dan "Bahçesaray Yeşilyurt Konakları" projesini dinledim.

Şirketin Yeşilyurt’ta 15 milyon liralık proje çerçevesinde 99 villa yapacağını öğrenince sordum:

Piyasa nasıl?

- Türkiye gibi...

Peki bu ortamda yeni projeye başlamak doğru mu?

- Biz doğru bir konsept yakaladık. Villaların büyüklüğü 113-200 metrekare arasında değişiyor.

Villaları fazla büyük tutmamışsınız, neden?

- Çünkü, yaşadığımız örnekler gösterdi ki, büyük villalarda kışın ısınma sorunu çıkıyor. Bazı büyük villa sahipleri kışın evin tamamını ısıtmak yerine, bir bölümüne sıkışıyor. Yine de evin içinde paltoyla dolaşanlar oluyor. Bizim modelde bu yaşanmaz.

Mahmut Baran, projeyi hazırlarken, Yeşilyurt’un eski mimarisine örnek aldıklarını belirtip, ekledi:

Aslında villaları kerpiçten yapmayı da düşündük. Depreme dayanıklılığı çözer gibi olduk ancak böceklenme sorununu çözmekte zorlandık. Bu yüzden kerpiç fikrini rafa kaldırdık.

Proje, şirket patronlarının "kerpiç" hayaliyle yürüseydi, satış şansı olur muydu?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız