SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşini 'Yüzük ve Bir Demet Gül'e Affetti

0
Güncellendi - 2018-01-25 23:17:46
Eşini 'Yüzük ve Bir Demet Gül'e Affetti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da alkollü olarak gittiği iş yerinde eşine hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açılan kişi, altın yüzük ve bir demet gül alarak yargılanmaktan kurtuldu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, "kasten yaralama, taksirle yaralama, tehdit, hakaret, basit yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, dolandırıcılık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma" gibi birçok suçta, mağdur ile şüphelileri uzlaştırıp hem tarafların adliye koridorlarında sıkıntı çekmesini önlüyor hem de soruşturma dosyalarını tarafların uzlaşması sebebiyle dava açılmadan sonuçlandırarak, mahkemelerin iş yükünü azaltıyor.

Bu kapsamda uzlaştırma bürosuna, geçen yıl 4 bin 754 dosya gönderildi.

Bunlardan 3 bin 575'i için uzlaştırmacı görevlendirildi. Uzlaştırmacılar, bin 881 şikayet konusunu vatandaşların da sağduyulu yaklaşımıyla çözüme kavuşturarak, mahkemelerin iş yükünü hafifletti ancak 121 dosyada uzlaşma sağlanamadı. Bin 27 dosyada ise uzlaşma teklifi reddedildi.

Uzlaştırmacılar, 208 dosya üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Uzlaştırma bürosunda halen bin 31 dosya, uzlaştırmacıya tevdi edilmeyi bekliyor.

Uzlaştırma görüşmelerinde müştekilerden bazıları, kendilerinden sadece "özür dilenmesi" koşuluyla şikayetlerinden vazgeçerken bazıları da "yardım kuruluşlarına bağış, hediye verme, ders verme" gibi bazı şartlar ileri sürdü.

Uzlaştırma bürosu, en çok hakaret, tehdit ve basit yaralama gibi şikayet konularında mağdurlar ile şüpheliler arasında uzlaşma sağladı.

- Altın yüzük ve bir demet gülle uzlaştılar

Uzlaşma sağlanan dosyalardan birinde F.Y, alkollü olarak geldiği iş yerinde kendisine hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla eşi F.T. hakkında şikayetçi oldu.

Hakkında soruşturma açılan F.T'nin dosyasını inceleyen uzlaştırma bürosu, uzlaştırmacı görevlendirdi. Uzlaştırmacının görüştüğü F.Y, eşini altın yüzük ve bir demet gül alması şartıyla affedebileceğini söyledi.

Talebi kabul eden F.T ile eşi uzlaşarak, dava açılmadan soruşturma dosyası kapatıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız