SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eşinin Vurulduğunu Görünce.."

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, halı sahada top oynarken düzenlenen saldırıda yaralanan polis memurlarını ziyaret etmek amacıyla Tunceli'ye geldi. 
 
Tunceli'de dün halı sahaya PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Cem Kerman ile Eşi Dilay Turan Kerman'ın cenazesine katılmak üzere Malatya'ya gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, cenaze töreninin ardından polis helikopteriyle Tunceli'ye gelerek devlet hastanesinde yatan yaralıları ziyaret etti. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'in de eşlik ettiği Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, hastanede yaralılar ve yakınlarıyla görüşerek yaşanan olaya ilişkin bilgi aldı. Bir polisin şehit Komiser Cem Kerman'ın, eşi vurulup düşünce ayağa kalkarak eşinin yanına gitmek istemesi sonucu vurulduğunu söylemesi, odada bulunanlara duygusal anlar yaşattı. Hastane çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçlar, yaralıların tamamının sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yaşanan saldırıya ilişkin soruları yanıtsız bırakan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar daha sonra saldırının yaşandığı halı sahaya giderek yetkililerden bilgi aldı. 
 

PKK’LI TERÖRİST: ’SİZDEN BİRİYİM’
PKK’lı teröristlerin dün gece Tunceli kent merkezindeki saldırısının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Otomobille halı sahaya gelen 4 PKK’lı teröristin gerçekleştirdiği saldırı, inceleme ve alınan bilgiler doğrultusunda şöyle gelişti:
 
Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 12 polis sahada top oynarken, onlara koruma sağlayan 3 polisi de sahanın kenarında maçı izlemeye başladı. Bu sırada PKK’lı teröristlerden biri silahsız olarak normal kıyafetle, halı saha kenarına kadar geldi. Şüphelenen koruma görevi yapan polis memurunun ’Kimsin?’ sorusuna terörist, ’Sizden biriyim’ yanıtını verdi. Halı sahanın etrafında gizlenen ve üzerinde askeri kamuflaj bulunan 2 terörist, sahaya el bombası atması için gönderdikleri arkadaşlarının polisle diyaloga girdiğini görünce, uzun namlulu silahlarla sahadaki polislere yaylım ateşi açmaya başladı.
 
YARALI POLİS CANI PAHASINA ÜZERİNE ATLADI
Kargaşadan yararlanıp kendisine soru soran polisi atlatan sivil giyimli PKK’lı, koşarak saha içine girdi. Üzerinde gizlediği el bombalarını polislerin üzerine atmak için çıkarmaya başlayan teröristi fark eden yaralı polislerden biri hemen üzerine atladı. Açılan yaylım ateşiyle vücuduna isabet eden kurşunlara rağmen kahramanlık örneği veren bu polis, teröristi yere yatırıp elini sıkıca tutarak bombaları patlanmasını engelledi.
 
Boğuşma sırasında yaralı polisin elinden kurtulan PKK’lı terörist, yeniden üzerindeki el bombalarını patlatmak isterken, bir başka polis tarafından vurularak öldürüldü.
 
Kent merkezinde henüz akşam saatlerinde polislere yönelik saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grup olay yerindeng eldikleri otomobille ayrılırken, kaçmalarını kolaylaştırmak için, diğer PKK’lı teröristler kent merkezini saran yüksek tepelerde nöbet tutan Özel Harekat timlerine saldırıda bulundu.
 
ŞÜPHELİ 11 KİŞİ GÖZALTINDA
Saldırı ardından Munzur Vadisi’nde başlatılan operasyonlar devam ederken, Sütlüce ve Güleç Köyü kırsalında insansız hava araçlarının verdiği koordinatlar doğrultusunda Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye özel birlikler sevk edildi. Şehir merkezinde polisin operasyonunda ise 11 kişi gözaltına alındı.
 
Teröristlerin ilk ateşinde şehit olan Tunceli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nde görevli komiser Cem Kerman ve onun futbol maçını izlerken kalleşçe sırtından vurulan Rehberlik Araştırma Merkezi’nde sınıf öğretmeni olan eşi öğretmen Dilay Turan Kerman için Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Tören ardından şehit komiser Cem Kerman’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Edirne’ye eşi Dilay Turan Kerman’ın cenazesi de Ankara’ya gönderildi.
 
3 AYRI PKK’LI GRUBU BELİRLENDİ
PKK’lı teröristlerin, 3 Eylül cumartesi günü Tunceli merkeze bağlı Çılga Köyü yakınlarında Jandarma Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu ve Uzman Çavuş Bekir Erciyes’in şehit olduğu saldırının ardından telsiz görüşmelerine ağırlık verildiği de tespit edildi.
 
Tunceli kent merkezine yakın Sütlüce, Dedeağaç ve Gökçek köyleri yakınlarında 3 ayrı PKK’lı grubun telsiz görüşmesi yaparak, eylem hazırlığı içinde olduğu saptandı. Güvenlik birimleri telsiz görüşmelerinden PKK’lı teröristlerin Gökçek yada Sütlüce Jandarma Karakollarına baskın yapabilecekleri değerlendirilince her iki karakola da takviye özel birlikleri gönderildi.
Tunceli’de güvenlik güçleri kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız