SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eşit İşe Eşit Ücret İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:15
A- A+ PAYLAŞ

Büro Emekçileri Sendikası Malatya İl Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Kazım Hazar, “Ücret adaletsizliğine son verilerek eşit işe eşit ücret verilmesini, her türlü ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşımıza yansıtılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Büro Emekçileri Sendikası Malatya İl Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Kazım Hazar, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün daha da derinleşmektedir. Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı içerisinde yapılan ortalama yüzde 6-7 oranında maaş artışları daha cebimize girmeden, başta akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaşmıştır. Adliyelerdeki iş yükünün her geçen gün artması nedeniyle yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve hafta sonlarında çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Fazla çalışma ücreti kaldırılsa dahi yargı emekçilerinin iş yoğunluğundan mesai yapmaya zorlanacaklarını biliyoruz. Sendika olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulması ve fazla mesai ve her türlü ek ödemenin emekli keseneğine dahil edilerek temel ücretlerimizin insanca yaşayacak bir seviyeye getirilmesidir” ifadelerini kullandı.

“Son olarak Adalet Bakanlığı 14.11.2012 tarihinde yayınladığı bir yazıyla hukuki ve ekonomik sebeplerle 2013 yılından itibaren ulaşım için bilet yardımı yapılmayacağını açıklamıştır. Sendikamızın mücadelesi sonucu aldığımız ulaşım yardımları yargı emekçilerinin en önemli kazanılmış haklarından birisidir. Adalet Bakanlığına soruyoruz; ulaşım giderlerimizin ödenmemesi hangi ekonomik ve hukuki gerekçelere dayanmaktadır? Biz biliyoruz ki Adalet Bakanlığının kaynak sorunu yoktur. Sadece adliyeler saray yargı emekçileri ise kapıkulu olarak görüldüğü için bu kararlar alınmaktadır” diyen Hazar, daha sonra şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığını bir an önce bu kararından vazgeçmeye ve ulaşım giderlerini karşılamaya çağırıyoruz. Kadrosuz ve güvencesiz çalışmaya son verilmesini, 4/B ve 4/C li çalışanların kadroya alınmasını talep ediyoruz. Ücret adaletsizliğine son verilerek eşit işe eşit ücret verilmesini, her türlü ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşımıza yansıtılmasını talep ediyoruz. Ulaşım hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız