SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Asker Hastanesi'nin Yerine Adliye, Tapu, Nüfus

0
Güncellendi - 2018-01-16 01:18:26
Eski Asker Hastanesi'nin Yerine Adliye, Tapu, Nüfus
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanın Sağlık Bakanlığı’na, Asker Hastanesi alanının da Büyükşehir Belediyesi’ne devri resmi olarak gerçekleşti.  Devir işlemleri Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Resmi çevrelerden edinilen bilgilere göre, hastane alanına sağlık amaçlı tesisler, Yeşiltepe’deki eski asker hastanesi alanına ise tapu, adliye, nüfus gibi kamu binaları yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’ne 200 dönümlük alan

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılan devir ve tahsislerle, eski Şeker Fabrikası alanındaki 108 dönümlük parseli Sağlık Bakanlığına bedelsiz devrini yapan Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Hazineye ait olan Yeşiltepe’deki eski Asker Hastanesinin bulunduğu yaklaşık 200 dönümlük alanı Özelleştirme İdaresinden bedelsiz olarak aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin önceki gün sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararlar şöyle:

“Malatya Büyükşehir Başkanlığına  devredilen Yeşilyurt İnönü Mahallesindeki  122.660 m2 yüzölçümlü 5498 ada 4 parsel nolu (eski Şeker Fabrikası alanındaki) taşınmazdan yaklaşık  108.266 m2kısmının belediyeye yapılan devir ve tahsisinsin iptaline ve hastane ve sağlık kampusu ile diğer sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına ücretsiz devri” ve “Mülkiyeti Maliye Hazinesi ait Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe Mahallesindeki 195.261 m2 yüzölçümlü4376  parsel  nolu (eski asker hastanesi alanı)taşınmaz ve üzerindekilerin özelleştirme kapsam ve programına alınması ve bu taşınmaz ile üzerindekilerin  ‘kanunlarla kendisine verilen  görevleri yerine getirmek üzere’ 4646 Sayılı Kanun’un 2. Maddesinin (i) bendine istinaden bedelsiz olarak Belediye’ye devredilmesine, Taşınmazların, tahsis amacının tapu kayıtlarına şerh edilmesine, Söz konusu taşınmazların ifraz ve tapu devir işlemlerinin Maliye Hazinesi, Belediye ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yerine getirilmesine…”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Yeşiltepe'deki eski Asker Hastanesi binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Oğuz (6 yıl önce)
    Güzel olur yapında sanayı kavşağı şimdi den çilekeş birde bunlar yapıldıktan sonra hıç dusunemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah (6 yıl önce)
    Islevi biten ve sonradan başka fonksiyon için değerlendirilen kamu binalarını görüyoruz, Malatyada bunu ilk olarak Yeşilyurt belediyesi başardı, trilyonlar harcayıp yeni binalar yapmak daha şaşalı ve kolay ama önemli olan bu eski binaları değerlendirebilmek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten (6 yıl önce)
    Keşke büyükşehir belediye yönetimini Battalgazi belediyesine devretseler. Mükemmel çalışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y . Ç . (6 yıl önce)
    Sonunda istediğimiz haber geldi yıllardır burada oturuyoruz emlak fiyatları yerinde sayıyor. Şükürler olsun fiyatlar iki inşallah üçe katlanıcak hayırlı olsun Hoca Ahmet Yesevi Mah. sine ???✊✌??
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehri değilde kendimi düşünürüm diyon yani..rantcilik bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    O arazi değerlendirmeye açık bir yer.Şehir içinde kalmış önemli merkezler bu alana taşınabilir. Bu iyi bir fikir.Hesap edilmeyen kötü yanı ise trafik, buranın geçiş noktası sanayi kavşağı , ilerde buranın hali tahmin edilemez bir trafik çilesine dönüşür.Önce yol yapın sonra binaları yapın. Malesef ki bizde tam tersi.O yüzden trafik çilesi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • utku (6 yıl önce)
    Sorun suraya buraya neden yapilmio sorunu dgl sorun bizim belediyecilik yada mimarlasmada yada yatirimdaki sorunlar adliye normalde beylerderesi tarafna gelecekti gelsin yada gelmesin aimdi baska yere dioalar daldan dala atliolar zaten trafik felc bide bunun ustune dahada felc olck bn istiorumki sehir dort bucak gelissin adliyeyi yap orduzu tarafna tapuyu yap adiyaman yoluna nufusu yap yesiltepe tarafna biraz yogunlugi dagitin hersey insanlarin ayagnn onnde olck dye bir kayde yk adamın kırk ylda bir isi dusuo tapuya adliyeye nufusa ooo cok uzak dio kaldr cezaevini sehir icinde tekel depolatni ipaşı kaldr bunlarn yerine yap saglil kurulusu engelliler icin losemiler icin yerler biraz belediyecilik yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (6 yıl önce)
    Memleketin şehirler arası çevre yolu yok siz trafikten bahsediyorsunuz nüfus ve Tapu yimpaş tarafına hatta yimpaş binası bile olur. yeşiltepe den geliş istikametine araç üstgeçiti yapıla bilir Hanı bizim Bakanımız ve millet vekillerimiź var yaa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Elazığ asker Hastanesi aynı Malatya gibi kapatıldı sağlık bakanlığına devredildi ve adamlar orayı hemen devlet hastanesi ek binası yapıp devam ettirdiler... tapu , kadastro ne ya? Malatya da devlet hastanesi yok beyler... iyi ki İstanbul da yasıyorum, Malatya’da yasasam kafayı yerdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz Elazığlımısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Emlakcı (6 yıl önce)
    Sanayi kavsagina cozum bulunmazsa isiniz yaş beyler yandık demektir orası simdiden cikilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Edip üstünol (6 yıl önce)
    Büyükşehir trafiğinin rahatlaması merkezin yükünü alt merkez olarak rahatlatmak için alt merkezler oluşturulmalı Yeşiltepe olabilir?çosnuk olabilir? büyükşehir olarak insanlar merkeze (çarşı) ya gitmeden yaşamsal hizmetleri alabilmeli şehri yönetenler görmeli? artık?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya4444 (6 yıl önce)
    Battalgazi Belediye başkanlığı onların 10 yıllık icraatını bedel elle tutulur bir projeleri varmı .Allah ında bir hesabı vardır elbet
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    oraya huzur evi yapılsın mevcut huzur evi depreme dayanıksız çıktı zaten yer aranıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    ÇAPSIZLAR ORDUSU 1- Bina hastane-sağlık hizmetine göre dizayn edilmiş ve hizmet vermiş. 2- Ordu'nun sağlık hizmeti özel sektörde veya diğer kurumlarda çok gerekmedikçe yapılmaz. 3- Hastanelerde özellikle TÖTM'de yığılma var iken ve sağlık kuruluşlarını şehre yaymak gerekirken hazır bina neden değerlendirilmez? BU KADAR MI VİZYONSUZ VE ÇAPSIZ YÖNETİCİLER?
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (6 yıl önce)
    ALLAH Aşkına şu kurumları bir kampüs şeklinde toparlayında vatandaş mağdur olmasın.özellikle sağlık Milli Eğitim Tapu Nüfus gibi kurumlara buradan yer tahsisi mutlaka yapılmalı ki ulaşım ve otopark gibi sorunlar ortadan kalksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Rant varken doğrusu yapılırmı hiç. Yıllardır oradaki ağaçlara neden bakılmadı. Yeşili kurut - ranta aç- ye ye ,. Boğazınızda kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (6 yıl önce)
    Beylerderesine taşınırsa trafik iyice felç olur. Zaten bir yol var o yöne. Trafik nasıl olur düşünemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnizkurt44 (6 yıl önce)
    Kardeşim bütün kamu binaları eski yimpaşın orada olmalı.bunlar yeşiltepeye götürürse oranında trafiği altüst olur bence
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    eski askeri hastanesinin alanı bence malatya nın kent parkı için hazır ve bulunmaz bir alandı.buraya devasa bir şehir parkı yapılabilirdi.malatyanın en büyük eksiği şehirde kompleks bir parkının olmamasıdır.buraya yapılacak parkın içine sosyal tesisler hayvanat bahçesi.havuzlar.cocuk oyun alanları..kafe ve restoranlar yapılabilirdi.malatya halkı rahat bir nefes almak için buraya akın ederdi.şehrin her yeri beton olmuş.burasıda betonlaşırsa zaten hava akımı olmayan şehrimizi iyice bitirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    heryer park oldu yeter Malatya halkının aldığı hava.En ucuz icraat park yapmak
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    geç de olsa bir kurum olması güzel daha büyük alan olsaydı saha güzel olurdu saygılar en az 2,000 dönüm olaydı daha güzel olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Peki neden herşeyi battalgazi tarafından alınıp Yeşilyurt sınırlarına götürülmeye çalışılıyor. Yani battalgazi de yaşayan insanları dikkate almıyor musunuz. Eğer battalgazi sınırlarındaki bir kurumumuzda başka bir yere taşınsın bizlerde sandıkta sizi iyi bi yere taşıyacağız. Yani trafiği rahatlatmaya hemen battalgazi sınırlarındaki başlıyorsunuz. Etmeyin,eylemeyin insanları bir şeyden anlamıyormuş gibi görmeyin. Yazık hemde çok yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Amac.trafik.deyil.rantcilara.is.imkani.saglamak
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Niye her şeyin beylerderesi tarafına yapılmasını istiyorsunuz? Yimpaşın bulunduğu alan ne güne duruyor? Niye orduzu pınarbaşı tarafına yapılmıyor? Ne var arkadaş bu beylerderesinde? Doğu tarafına niye yatırım yapılmıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (6 yıl önce)
    Şehir trafiğini rahatlamak için neden bu kurumlar beylerderesinin karşısına yapımıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    beylerderesi yakın olur doğanşehire yapsınlar trafik daha rahatlar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • SEN ORADA OTURUYORSUN HERALDE . AKÇADAĞ'A YAPILSIN DAHA İYİ O ZAMAN
    0
    0
    Yanıtla