SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Bakan BİLSAM'a Konuk Oldu

0
Güncellendi - 2016-03-14 17:59:12
Eski Bakan BİLSAM'a Konuk Oldu
A- A+ PAYLAŞ

  • Milli Eğitim eski bakanı Dinçer, Malatya'da BİLSAM'ın "Türkiye'de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor" konulu söyleşiye katıldı.

Prof.Dr. Ömer Dinçer'in konuk olarak katıldığı söyleşi ile ilgili olarak Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından basın bülteni şöyle:

"BİLSAM olarak konuk ettiğimiz, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in katılımıyla düzenlenen  “ Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor” konulu söyleşi yoğun bir katılım ile gerçekleşti.  Program BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tav’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Kısaca BİLSAM ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Tav, sözlerine şöyle devam etti.

“Bugün burada Türkiye’ de değişim yapmak neden bu kadar zor, sorusunun cevabını aramaya başladığımızda zihin ve mekânsal konforumuzu bozacak arayışlar içerisine girmeye başlamışız demektir.  Her dönem bir şekilde varlığını bir şekilde devam ettirmeye çalışan statüko ve vesayet anlayışını derin muhalefetiyle ve mücadelesiyle karşı karşıya gelmişiz demektir. Bu zihin yapısı güçlü ve derin tarihsel geçmişe sahip olmanın getirdiği tüm avantajları kullanmakta geri kalmayacaktır. “

 “Kutsal devlet anlayışının getirdiği güçlü tarihsel bağlar kullanılarak, değişim ve dönüşümün önü kapatılmaya çalışılmaktadır. Tüm bu zorluklar, içerisinde toplumun gelişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek modeller, reformlar ve zihinsel devrimlere ihtiyaç vardır. Bu ancak çok yönlü değişim ve dönüşümü sağlam iradesini kendisinde toplamayı becerebilen güçlü iradelerle ancak gerçekleşebilir.”

Moderatörlüğünü BİLSAM üyelerinden Hüseyin Sarıgül’ün yaptığı söyleşi, Sarıgül’ün, Prof. Dr. Ömer Dinçer tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor”  kitabı hakkında kısaca bilgilendirme yapmasıyla başladı. Yazılı ve sözlü soruların alındığı program yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

Sözlerine, BİLSAM’a ve katılımcılara teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Ömer Dinçer, “Malatya’ya gelmek benim içinde büyük bir onurdur, Malatya’ya her gelişimde çok verimli programlara katıldım, bugün yapacağımız programın da o yönde olacağını ümit ediyorum” dedi.

Hepimizin gözlemlediği ama onun üzerinden bir hayat dersi çıkarmadığı bir benzetme yapmak istiyorum diyen Dinçer, “ İnsan ilk doğarken belki farkındaysanız çok yumuşak ve esnektir. Ama ölürken katı ve serttir. Aslında insanın hayatı esneklikten katılığa doğru gider ve katılık ölümün yoldaşıdır. Buradan baktığınızda hem bir insan için hem de bir toplum için eğer sabit duruyor ve hiç değişmiyorsa o toplumun giderek ölüme doğru koşacağı anlamına gelir” dedi.

Metodolojik olarak değişimin kaçınılmaz olduğunu, değişim olmasa dünyanın duracağını, değişimin mutlaka bilgi ile olması gerektiğini, sezgi ve tesadüfî değişimlerin sürdürülebilir olmadığını, bilgi sahibi olmanın yetmediğini bilginin mutlaka eyleme ve davranışlara dönüştürülmesi gerektiğini ve davranışların sevgi ile yoğrularak yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Dinçer, “Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor”sorusu üzerinden, Zihinsel değişim olmadan Türkiye’de değişimin zor olacağını, anayasa değişmeden değişimin olamayacağını ve bu değişimler olmaz ise elde edilen demokratik kazanımların kaybolacağını aktardı.

Program sonunda Dinçer’e günün anısına, BİLSAM üyelerinden İş Adamı Basri Yaşar tarafından kayısı ve tablo takdim edildi. Program, Dinçer’in kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Dinçer ayrıca, Malatya’daki STK temsilcileri ve BİLSAM Eğitim Yöneticileri Platformu üyeleri ile bir araya gelerek değişim ve eğitim üzerine hasbihal etti."

Bülten

d08c5e3e-d90c-4a77-82b0-f8caa086ab3c (1)

g2

g1

g3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • murat (8 yıl önce)
    milletimiz, sayın ömer Dinçer'i atanamayan öğretmenleri camide yem bekleyen güvercinlere benzetiyorum aşağılamasıyla hatırlayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla