SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Bakan Yücelen Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:30
Eski Bakan Yücelen Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Ankara’da Medicana Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören Yücelen, akşamüzeri saat 17.00’de solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 66 yaşında yaşama veda eden Yücelen’in ölümü başta ailesi olmak üzere memleketi Mersin’de de büyük üzüntüyle karşılandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Yücelen’in cenazesi Mersin’in Anamur ilçesinde toprağa verilecek.

Memleketi Mersin’i 4 dönem TBMM’de temsil eden Yücelen, Anavatan Partisi (ANAP) hükümetlerinde İçişleri, Sanayi ve Ticaret ile Devlet bakanlıkları yaptı.

RÜŞTÜ KAZIM YÜCELEN KİMDİR?

Rüştü Kazım Yücelen, 1948'de Mersin'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Turgut Özal ile birlikte politikaya atılan kadronun içinde yer aldı. 1983'ten bu yana her dönem milletvekili seçilmeyi başardı. Özal sonrasında Mesut Yılmaz'ın liderliğini destekledi. 55. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevini yürütürken Yılmaz'ın Makedonya gezisi sırasında trafik kazası geçiren Yücelen, uzun süre tedavi gördü. Mehmet Ali İrtemçelik'in istifasının ardından insan haklarından sorumlu bakanlığa kaydırıldı. İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi, Türkiye'nin 21 merkezinde insan hakları kurultayları düzenledi ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran insan hakları raporunu hazırladı. Fransızca ve İngilizce bilen Yücelen, evli ve üç çocuk babası. 17., 18., 19., 20., 21. dönem Mersin (İçel) milletvekili olan Yücelen, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız