SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başhekim Yargıya Gitti

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi (BDH) Başhekimliği görevinden alınan Dr.Nail Derelioğlu, işlemin iptali ve de öncelikle yürütmenin durdurulması istemiyle avukatı Ömer Faruk Tamer aracılığıyla Malatya İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Eski adı SSK olan BDH'nin Ortopedi uzmanı iken 1.5 yıl önce başhekimliğine atanan Dr. Nail Derelioğlu, 10 gün kadar önce başhekimlik görevinden alınmış, yerine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Geçit atanmıştı.

Tabip Odası seçimlerinde "muhalif" grupla birlikte hareket eden ve seçimlerden kısa bir süre sonra görevden alınan Derelioğlu'nun, atama kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle yargıya gittiği bildirildi.

Mahkemeye verilen dilekçede, bakanlığın işleminin şekil ve usul yönünden hukuka aykırı olduğu, imza eksikliği ile işlem yapıldığı öne sürülerek, "Bakanlığın işlemi şekil yönünden de hukuka aykırıdır. Bakanlığın bu kararı için gerekli usul tamamlanmamış ve imza eksikliği ile işlem gerçekleştirilmiştir.

Davalı idare, müvekkil hakkında tesis edilen işlemle, yasanın kendisine tanıdığı takdir yetkisini kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda kullanmamış olup bu nedenle işlemi sakattır."denildi.

Mahkemeye verilen dilekçede ayrıca, atamanın iptali ile bazı ihaleler de ilişkilendirilerek, bu konuda şu iddialara yer verildi:

"..Hizmetlerin devamı, hızlı giden hizmet ve yatırımların durma aşamasına gelmesi, kurulduğu günden beri ciddi anlamda yatırım yapılmayan, gerek toplumun ve gerekse personelinin manevi katkılarıyla Malatya’ya yakışır bir duruma getirilen hastanede değişim yaşanırken keyfi bir karar ile bu olayın yaşanması telafisi güç zararlara yol açabilecektir. Bunların haricinde yönetim boşluğu oluşması, ve sisteme alışan personel yeni idare ile adaptesinin zor olacağı ihtimalinin varlığı ile ihalelerin verimli şeklide devamı ve kontrolü oldukça zora girecektir. ( 21.4.2006 tarihinde ilk kez yapılan Arşivleri rehabilite edilmesi ve yangın söndürme ihalesi komisyon tarafından iptal edilmiştir. Gerekçe ise şu an var olan belirsizlik ve yeni baştabibin henüz belirlenemeyen/ bilinmeyen tutumu .) Ana yapının ve ameliyathanenin tamirat ve tadilat ihalesi ile MR Hizmet ihalesinin çok yakında yapılacak oluşu ve ihalenin oldukça yüksek bir maliyet sergilemesi ile bunun takip ve idare edilmesi olgusu başarılı ve verimli bir idarecinin varlığına bağlıdır.Bu ihaleleri yapılabilir aşamaya getiren ise müvekkilin kendisidir. Bu durumlar karşısında idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması açıkça ortadadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız